BIG nakon velikog preokreta osvojio DreamHack Masters Europe

U velikom finalu DreamHack Master Europe, BIG je uspeo da zabeleži istorijski uspeh. Nemačka ekipa se na turnir plasirala putem kvalifikacija, zbog čega su bili autsajderi. Ipak, igrajući savršen Counter Strike zasluženo su dogurali do finala, gde su dobili priliku da se revanširaju ekipi G2 za poraz koji su im naneli pre neki dan. Na samom kraju, uspeli su još jednom da se zapišu istoriju, pošto su postali prva ekipa koja je uspela da nadoknadi zaostatak od 2-0.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 15.06.2020.

13:37

BIG nakon velikog preokreta osvojio DreamHack Masters Europe

Izvor: RUR Esports

Pošto je G2 do finala stigao kroz upper bracket, imali su automatsku prednost od 1-0. Doduše, čak im ni to nije bilo dovoljno, pa se zvanično nastavlja kletva da francuska ekipa jednostavno ne može da dođe do pobede u finalima.

Sve je odlično krenulo za francuski tim za koji nastupaju i dva naša igrala, Nexa i Hunter. Prvo se igrao Vertigo, gde nam je delovalo kao da je G2 spreman za ovo finale. Došli su do rane prednosti i ni u jedno trenutku nije delovalo kao da BIG može da se vrati u ovaj meč. Prvo poluvreme završilo se sa 10-5, da bi po zameni strana rezultat samo bio još ubedljiviji. G2 je odneo pobedu od 16-6 i tako već posle prve mape došao do prednosti od 2-0.

U tom trenutku se budu nemačka ekipa koja zna da više nema prostora za grešku. Na red je došao Nuke, na kojem je BIG odigrao besprekorno. Osim prve tri runde koje su pripale Nexi i njegovoj ekipi, gotovo da ništa više nije prikazao G2. BIG je bio dominantan, a Tabsen je samo još jednom prikazao koliko je kvalitetan igrač i kapiten. Mapu je završio sa skorom 27-11, a njegova ekipa je slavila sa 16-5.

Gotovo isti scenario dogodio se i na Dustu. BIG je jednostavno bio kvalitetnija ekipa, koja svojim protivnicima nije dala šansu da se razigraju. Na ovoj mapi je G2 uspeo da osvoji samo jednu rundu više nego na prethodnoj.

Na kraju je usledio Mirage i mapa koja će verovatno dugo ostati u glavama igrača G2, iako ne možemo reći da nisu navikli da gube finala. Poveli su sa 7-0, što je ubrzo prešlo na prednost od 10-1. Malo po malo, BIG kreće da se vraća u meč, a Syrson počinje da se zagreva. G2 ipak nekako dolazi do 14-8 i nemačka ekipa je ostala bez gotovo ikakvog novca da se bori. Morali su da kupuju pištolje i sve je delovalo kao da već imamo pobednika, ali to nije bio slučaj. Greške su se ređale na strani G2-a, a BIG je igrao sve bolje i bolje. Pri rezultatu 14-14, prvi do meč poena dolazi G2, ali čak ni to nisu uspeli da iskoriste. Usledili su produžeci. G2 ponovo pravi prednost, osvojivši prvu rundu, ali tada na scenu stupa Syrson koji neverovatnim potezima donosi svojoj ekipi dva meč poena. Iako je G2 spasio jedan, drugi nije mogao, što znači da je BIG nakon velikog preokreta uspeo da dođe do velike pobede i velikog trofeja. BIG je ovom pobedom dokazao da nikada ne treba odustati i da i te kako zaslužuju da se takmiče na samom vrhu svetske CS:GO scene. Da li mislite da će u nastavku godine uspeti da održe ovu formu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: