Igrači Newbee-a dobili doživotnu zabranu igranja zbog nameštanja mečeva

Petorka Newbee-a je danas dobila doživotnu zabranu učestvovanja na svim turnirima koje održava IMBA Media, pošto su nameštali mečeve.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Petak, 15.05.2020.

18:52

Igrači Newbee-a dobili doživotnu zabranu igranja zbog nameštanja mečeva

Izvor: RUR Esports

Zvanično saopštenje svih uključenih strana je na kineskom jeziku, ali su vesti poput ”omwproductions” saželi izveštaj. Organizator turnira ImbaTV istražio je navodno namještanje mečeva i utvrdio da je tim kriv za kršenje pravila, kao što su otkrili u službenom saopštenju u četvrtak. Svim učesnicima je sada zabranjeno da učestvuju na njihovim turnirima.

Pored toga, Savez CDA, koji čine udruženja kineske Dota 2 Profesionalne asocijacije i Profesionalne lige 2, proglasio je Newbee krivim i odredio im doživotnu zabranu takmičenja. Esports organizacija Newbee od danas više nije član istog saveza.

Igrači koji su dobili doživotnu zabranu su Ksu ”Moogy” Han, Ven ”Wizard” Lipeng, Jan ”Waixi” Čao, Jin ”Ak” Rui i Ženg ”Faith” Hongda. Moogy je trenutno neaktivan u timu, a njegov položaj je od skoro preuzeo Lai ”Fonte” Ksingju, na kojeg ne utiče zabrana, pošto nije bio član ekipa kada su ostali nameštali mečeve.

U sastavu se nalazi šampion drugog TI-a, Faith i vicešampion sedmog TI-a, Moogy. Obojica su bila veoma poznati igrači u Dota 2 zajednici, naročiti u Kini, te se mnogi nisu nadali da ovako nešto mogu da urade baš oni.

Izgleda da se sve ovo odigralo tokom kvalifikacija za StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor u februaru. Bivši igrač Newbee-a i legenda kineske Dota 2 scene, Xiao8, je još u februaru naveo da postoji šansa da je meč između Newbee-a i Avengerlsa namešten. On je te mečeve prenosio na svom Twitch kanalu, a Avengerls je imao prednost od 1-0 i ogromnu prednost u drugom meču. Nakon serije sumnivih poteza, Newbee se vratio u meč i kasnije kompletno preokrenuo situaciju.

Sama organizacija je takođe objavila svoj izveštaj u kojem prihvataju odluku CDA-a, ali takođe dodaju da sama organizacija nikada nije udela u nameštanju mečeva. Newbee će se žaliti na svoju kaznu, ali verovatno neće stati u odbranu svojih igrača i menadžera.

Newbee takođe tvrdi da su iznenađen optužbama i da su u potpunosti protiv takvih radnji, te zadržavaju pravo da sudski jure svakog pojedinca koji je narušio imidž i ugled kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: