Nemačka uvela posebnu vizu za esportiste

Iako 2020. godina još uvek nije počela, nemačka esports zajednica može da krene da se raduje predstojećoj sezoni. Nemačka je zvanično uvela specijalnu esports vizu, koja će stupiti na scenu na proleće 2020. godine.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Četvrtak, 26.12.2019.

15:44

Nemačka uvela posebnu vizu za esportiste

Izvor: RUR Esports

Cilj ove vize je da omogući svim esportistima van Evrope da prođu kroz laku proceduru za dobijanje stalnog prebivališta, u skladu sa uslovima svojih ugovora.

Nemačka je domaćin ESL-a, jedne od najvećih esports kompanija na tržištu, čije je sedište u Kelnu. Grad je takođe prepoznatljiv po najvećem CS:GO takmičenju, ESL One: Cologne, koji ljudi takođe nazivaju ”Katedralom Counter Strike-a”.

Nemačka esports asocijacija, eSport-Bund Deutschland (ESBD) je jedna od glavnih zaduženih za ovo postignuće. ”Ovo nam omogućuje da zaposlimo trenere i igrače iz zemalja van Evropske Unije i da im tako lakše pružimo priliku da dokažu svoje kvalitete”, izjavio je direktor ESBD-a.

Nemačka esports asocijacija se već neko vreme bori za prava esportista. Prošle godine su uspeli da omoguće ”kratkoročne vize”, a sada su ponovo uspeli da zabeleži novi uspeh. Ovo je veliki korak za budućnost esporta, kako za Nemačku, tako i za sve koji će imati priliku da se zaposle u nekim najvećim organizacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: