Kina uvodi zabranu za maloletnike da igraju video igre posle 22:00

Kina nastavlja svoju borbu protiv zavisnosti od video igara, te uvodi novi zakon, koji bi mogao da zabrani maloletnim državljanima da igraju video igre u periodu od 22:00-08:00.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Sreda, 06.11.2019.

17:38

Kina uvodi zabranu za maloletnike da igraju video igre posle 22:00

To nije jedini zakon koji uvode. Kako navodi CNN, biće im limitirano vreme igranja na dnevnom nivou. Radnim danima moći će da igraju do 90 minuta, dok će vikendima i praznicima moći i do 3 sata. Sve današanje video igre imaju razne virtuelne valute, pomoću kojih možete kupiti razne kozmetičke dodatke, kao i razna poboljšanja. Samim tim, svi mlađi od šesnaest godina moći će maksimalno da poseduju do 200CNY, što iznosi oko $30, a svi između 16-18. godine će moći maksimalno da ulože do 400CNY.

Još jedno zanimljivo pravilo je zabrana igračima da kreiraju nalog sa svojim pseudonimom, pošto će od sada morati da koriste svoja prava imena.

Kinesko gejming tržište je jedno od najvećih na svetu, pa samim tim njihova vlada pokušava da pronađe najbolji način da pomogne mladima kako bi pazili na svoje fizičko i mentalno zdravlje.

Ove promene će definitvno napraviti udarac na mnoge velike kompanije u Kini koje se bavi gejmingom na različite načine, ali ipak ne bi trebalo da nanese preveliku štetu. Prema raznim statistikama, samo 20% korisnika u Kini zapravo spada u ovu kategoriju, dok je još manji broj ljudi ovih godina koji troše pare na igre. Ovaj zakon definitvno ima svoje beneficije, pošto neće ugroziti male naraštaje, dok će i sama industrija proći bez previše štete.

Da li smatrate da je ovo dobra odluka kineske vlade, ili mislite da sami roditelji o tome trebaju da odluče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: