Blizzcon 2019 – Pregled prvog dana

Blizzard je izgleda odlučio da nam naredne godine da sve što želimo. Gledajući prvi dan Blizzcona, teško da možemo na nešto da se žalimo

Izvor: Borislav Laloviæ RUR

Subota, 02.11.2019.

19:14

Blizzcon 2019 – Pregled prvog dana

Naravno, uvek će biti neko nezadovoljan, ali po količini prikazanog sinoć, mislim da nemamo baš puno razloga za to. Kick off je bio onakav kakav sam i očekivao. Kratko ali emotivno (gotovo do suza) obraćanje J. Allena Bracka u kome je pre svega izrazio žaljenje zbog tromosti i neadekvatne reakcije u famoznoj Hong Kong + Hearsthone situaciji. Obraćanje je postiglo željeni “damage control” efekat i čini mi se prilično iskreno prihvaćeno i od publike u sali. Naravno, suspenzija i dalje stoji, nije bilo ni vreme ni mesto da se preduboko ulazi u sve to. Iskreno, gledajući ponovo celo obraćanje stekao sam utisak da bi u narednim danima moglo da dođe do ponovne revizije i eventualnog dodatnog skraćivanja kazne. Nakon toga, krenulo je famozno odbrojavanje i kada je tajmer sišao na nulu dobili smo...
Diablo 4 – Cinematic trailer koji najavljuje četvrti punokrvni (o da, sa puno krvi) nastavak franšize u kome ćemo se boriti protiv Lilith ćerke iskonskog zla “Lord of Hatred”. Sudeći po panelu koji je bliže predstavio naslov, ovo je još u plitkoj alfa fazi razvoja i načekaćemo se. Ali ono što je dobro jeste činjenica da ćemo imati 5 klasa, poboljšan sistem talenata, mounte i iskonsku borbu koja najviše podseća na Diablo 2.
Nakon kratke prezentacije, scenu je ponovo preuzeo gospodin Brack i najavio nekoliko stvarčica. Prvo, dobijamo novog commandera u SC2, nakon toga tu je Deathwing za HotS, a rečeno nam je da uskoro očekujemo i datum izlaska za Warcraft 3 reforged.

World of Warcraft nastavlja jako, barem što se priče tiče. Bili smo svedoci fenomenalnog trejlera koji najavljuje novu ekspanziju. U epskoj borbi, Sylvanas spušta Lich Kinga na kolena i cepajući Helm of Domination otvara portal u Shadowlands. Da, leakovi su bili u pravu što se imena tiče. Pored najave u ceremoniji otvaranja, Ion je održao i poseban panel gde je bacio malo svetla na to šta će se dešavati u narednoj ekspanziji, a full deep dive panel očekujemo danas pa ćemo znati sve što je moguće za sada.
Nakon toga vreme je došlo za najavu nove ekspanzije za Hearthstone – Descent of Dragons. Ova ekspanzija naravno donosi brdo novih karata, nove mehanike i novi mod igranja “Battlegrounds”, koji je u suštini Blizzardov auto-chess. Nova hero karta je moćni Galakrond, a najnovija mehanika “invoke” služi da ga dodatno unapredite. Battlegrounds je mod za 8 igrača i još uvek nije najjasnije kako će sve ovo izgledati u praksi. Posle uvoda u nove dodatke za Hearthstone, imali smo priliku da vidimo i predstavljanje Overwatch 2 naslova.

O da, dobićemo punokrvni nastavak franšize ali čini mi se da su ljudi podcenili količinu toga što ćemo dobiti u O2 igri. Gledajući Overwatch panel posle otvarajuće ceremonije videli smo da ćemo ne samo dobiti nove heroje, nove pvp mape, story i co-op modove, novi pvp mod (push), nego na sve to i revamp starih likova i osveženu grafiku. Malo li je. Dodajmo tome da će pvp iskustvo biti simultano tj. moći ćete zajedno da igrate sa drugarima koji nemaju Overwatch 2. Pri tom, kada pređete konačno u dvojku, sve svoje stvari iz keca će preći sa vama, dakle svi skinovi, apgrejdi i sve ostalo. Overwatch 2 je takođe u ranoj alpha fazi i ne zna se puno, ne znamo ni datum izlaska a ni cenu. Uzimajući sve u obzir, chill out, nismo dobili malo, a možda bude i mnogo više.

Sve u svemu, danas ćemo dobiti još više novih detalja vezanih za novi Diablo, novu WoW ekspanziju kao i nove informacije vezane za W3 refoged. Naravno, mi smo tu da vam prenesemo sve najvažnije informacije i utiske kao i uvek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: