NIP savladao EHOME u epskom finalu Dota 2 Minora

Tokom uskršnjih praznika imali smo priliku da pratimo Dota 2 Minor, koji se održao u Splitu, a u jučerašenjem velikom finalu, ekipa Ninjas in Pyjamas savladala je kinesku ekipu EHOME nakon 5 uzbudljiv mečeva.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 29.04.2019.

21:30

NIP savladao EHOME u epskom finalu Dota 2 Minora

Izvor: RUR Esports

Dok je NIP do velikog finala stigao krajnje ubedljivim stilom, pobedivši u svim svojim duelima upper bracketa, EHOME je do finala stigao znatno težim putem. Oni su u prvoj plej-of fazi poraženi od BOOM ID-a, ali od tog trenutka vezali su 4 pobede, kako bi dospeli do samog kraja. Iako su dva puta uspevali da izjednače u ovom okršaju, NIP je odneo pobedu, rezultatom 3-2.

Pri meč u ovom duelu pripao je Ace-u i njegovom Morphlingu. NIP je odlučio da započne meč, tako što su postavili Broodmother na mid, koja je pravila prostor za ostale saigrače, koji su na miru mogli prikupe potrebne iteme. Iako je par puta, Wrath Kings uspevao da vrati EHOME u meč, Ace je bio odličan u ključnim borbama, što im je na kraju i donelo vodstvo u finalu.

U drugom meču EHOME je odlučio da se osloni na Meduzu. Samim tim NIP je znao na početku da iskoristi tu šansu, stvorivši veliku novčanu prednost. Ipak, dok su kažnjavali ostale igrače, nisu uradili dovoljno da zaustave Meduzu, koja nakon 35og minuta počinje da preuzima inicijativu. Kako se meč odužio, ona je postala sve jača, a NIP se našao na poraženoj strani, iako su imali prednost od 10k golda.

U meču broj 3, NIP je sjajno kontrirao herojima EHOME-a, tako što su ovoga puta oni izabrali Meduzu. Pored toga, prave zvezde ovog meča bili su 33 na Doomu i Fata na Pucku. U ovom susretu NIP jeste dugo imao veći net worth, ali dugo to nisu znali da iskoriste. NeverEnd, koji je tri puta zaredom igrao Wrath Kinga, pred kraj partije je uspeo da ukrade Roshana NIP-u, što ipak nije bilo dovoljno, poštu su sjajni 33 i Fata uspeli da ubiju Snipera, koji je bio jedina prava pretnja. Ubrzo nakon toga, švedska organizacija ponovo preuzima vodstvo.

Četvrti meč ovog velikog finala je bio i najubedljiviji, pošto je EHOME znao da iskoristi veliku prednost, koju su stvorili na početku. Glavna zvezda bio je XinQ, koji je igrao Rubicka, sa pozicije broj 4. Uz Razora, koji je bio dominantan na midlejnu, Rubick je kontrolisao svaki trenutak ovog meča, sjajnim potezima u timskim borbama. Kao support igrač, završio je meč sa sjajnim skorom od 10/2/9, što je pravilo veliko razliku, pomoću koje je EHOME osigurao meč broj 5.

U odlučujućem meču, za mesto koje vodi na Major u Disneylandu, NIP je odlučio da se osloni na Huskara protiv NeverEndove Spectre. Iako je do 47. minuta NIP držao veliku prednost, EHOME se nije predao. Nadoknadili su zaostatak od 17k, pa oko 60. minuta ekipe su bili gotovo izjednačene. Na kraju je ipak odlučivala poslednja borba, u koju je EHOME morao da udje bez XinQ-a i njegovom Rubicka. Taj igrač manje bio je ključan, pošto nisu uspeli da zaustave Fatinog Huskara, koji je velikom brzinom uspeo da poruši protivnički tron i donese svojoj ekipi veoma važnu pobedu.

Nindže će ovom pobedom sa sobom poneti nagradu od $125,000 i kartu za Major, koji se održava u Disneylandu u Parizu. Oni će pored OG-a, Liquida i Secreta biti četvrta ekipa, koja če predstavljati Evropu na velikom turniru. Sada imamo par dana pauze, a već 5. maja počinje spomenuti Dota 2 Major.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: