LEC 2019: pregled trenutnog stanja

Nakon samo četiri nedelje odigranih mečeva u okviru ovogodišnje LEC lige, nekadašnjeg EU LCS-a, primećujemo jasnu razliku u kvalitetu timova. Na čelu se izdvojilo nekoliko dominantnih ekipa, u sredini imamo one koji mogu da nas iznenade, a na dnu su timovi koji jedva da imaju pobede.

Izvor: Nepenthe RUR

Četvrtak, 14.02.2019.

17:21

LEC 2019: pregled trenutnog stanja

Izvor: RUR Esports

Ovo poređenje se umnogome razlikuje u odnosu na prethodnu prolećnu sezonu, kada je maltene svako mogao da obezbedi mesto u plej-ofu. Videli smo seriju tajbrejker mečeva, što je bilo pravo uživanje za fanove širom Evrope. Evo kako smo razdvojili timove:

Na dnu tabele nalaze se Rogue i Excel o kojima smo već dosta pričali. Excel je imao solidne šanse protiv Vitalityja u prošlonedeljnom okršaju, ali nisu uspeli da iskontrolišu mapu i fokusiraju objektive. Oba tima ulaze u ovu sedmicu sa izmenjenim sastavima. Velike su šanse da će za Rogue sada nastupati Oskar ’’Vander’’ Bogdan, dok će Wadid morati da pričeka na klupi. Excel je odlučio da zameni mid lejnera Fabian ’’Exileh’’ Šuberta za novog mladog igrača koji nema iskustva u LCS mečevima.
U posebnu grupu svrstavamo Fnatic i SK koji očigledno imaju problema koje nismo očekivali, ali su u prethodnoj nedelji zabeležili pobede protiv ekipa sa dna tabele.

Trojku koja se konstantno smenjuje u poretku čine Origen, Splyce i Misfits, Splyce će ove ndelje igrati protiv Fnatica i Excela, te prognoziramo da će zauzeti višu poziciju. Origen igra bolje oko svojih solo lejnera, a pokazuje i pristojnu igru u džungli. Misfits nažalost ne može da se pohvali istim, iako je Maxlore respektabilan džangler, njihov lejt gejm je i dalje haotičan.
Na samom vrhu se ništa nije promenilo. G2 nastavlja svoju dominaciju i iidalje je neporažen (8-0), dok su u trci za drugo mesto Schalke 04 i Vitality, koji imaju isti zabeleženi skor od 6 – 2.

Prvi ovonedeljni mečevi nas očekuju u petak od 18 časova, a petu sedmicu će otvoriti Fnatic protiv Splyca, u borbi za izlazak iz dna tabele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: