Završene su sve regionalne kvalifikacije za Dota 2 Mejdžor u Švedskoj

Pre neki dan pričali smo o prva tri regionalna takmičenja, pa nam je sada ostalo da sumiramo učesnike, koji su se kvalifikovali preko evropskih i američkih kvalifikacija.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Četvrtak, 07.02.2019.

17:44

Završene su sve regionalne kvalifikacije za Dota 2 Mejdžor u Švedskoj

Izvor: RUR ESPORTS

Kada su u pitanju severnoameričke kvalifikacije, iste tri ekipe su se ponovo plasirale na Mejdžor. Kada pogledamo da Evropa, Kina i Severna Amerika dobijaju isti broj mesta, shvatimo da to nije baš fer opcija, s obzirom da možemo reći da je EG jedina ekipa sa ovog područija, koja se iole može boriti za vrh, dok J strom i Forwarg Gaming, uglavnom završe svoje učešće dosta rano. Interesantno je koliko je konkurencija na ovoj regiji slabija od nekih drugih, pa se retko desi da vidimo neko iznenađenje. EG je malo slabije startovao, s obzirom da su poraženi od ekipe koju je osnovao EternalEnvy, ali nakon toga su se sabrali, pa će ekipa sa dva uzastopna treća mesta ponovo učestvovati na nekom Mejdžor turniru.

Što se tiče evropskih kvalifikacija, možda i najbolja ekipa na svetu,Team Secretm, nije imala puno problema. Team Secret je odigrao taman onoliko, koliko im treba i nakon što su savladali Team Liquid u gornjem delu žreba, osigurali su svoje mesto na narednom Mejdžor turniru. NIP se nakon pauze, ponovo vraća. PPD ovaj put nije dozvolio svojim igračima da kiksnu, pa su pobedom na OG-em u gornjem delu žreba završili svoj posao. Team Liquid je kao i prošli put, nakon poraza od Secreta, morao preko donjeg dela žreba da se izbori. Tamo su morali da savladaju ekipu poput Kaban-a i Vega Squadrom, što za ekipu njihovog kvaliteta nije bio veliki problem. Ipak, najveća žal za sve fanove biće još jedan neuspeli pokušaj OG-a da se kvalifikuje. Ovo je za šampione TI-a treći uzastopni Mejdžor koji propuštaju.

Ostala nam je još možda i najslabija regija, a to je Južna Amerika. Kao i uvek, ekipa koja se nekad zvala pain Gaming, a sada je Chaos, nije imala nikakvih problema da se nađe na turniru u Stokholmu. Ipak, za razliku od prethodnog puta, Thunder Predator, ovoga puta neće iće na Mejdžor, već će na njeno mesto doći Infamous Gaming.

Sada nam je poznato 15 ekipa, pa kao što i uvek ide u Dota 2 profesionalnoj sceni, poslednje mesto preostaje pobedniku Dota Majnora, koji će se održati u Kijevu od 7-10. marta. Koga biste još voleli da vidite na trećem Mejdžoru? Mi se i dalje nadamo da će OG uspeti da povrati svoju igru i da se takmiči u glavnom gradu Švedske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: