Stewie2K i tarik napuštaju MIBR; Taco se vraća

MIBR je sinoć napravio razmenu sa Team Liquidom, pa će od naredne sezone Džejk “Stewie2K” Jip biti novi član Liquida, dok će se Taco sa trenerom Zewsom vratiti u redove brazilske ekipe. Tarik “tarik” Celik je za sada prebačen na klupu, ali se očekuje da će brzo pronaći novi dom.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Sreda, 12.12.2018.

19:02

Stewie2K i tarik napuštaju MIBR; Taco se vraća

Brazilska ekipa je zbog loših rezultata na početku godine odlučila da se oproba sa internacionalnim timom, pa su ubrzo nakon Eleague Mejdžora u Bostonu doveli Stewie2K-a iz Cloud 9-a, da bi i par meseci kasnije doveli tarika umesto Boltza. Iako su im se u poslednje vreme malo popravili rezultati u odnosnu na početak, oni nisu uspeli da opravdaju velika oečkivanja i nikako ne uspevaju da povrate željenu formu. Samim tim, sinoć su doneli konačnu odluku da ponovo naprave kompletno brazilski sastav.

Epitacio “TACO” de Melo je svojevremeno bio član SK Gaminga, ekipe koja je osvojila 2 Mejdžora i koja je dugo bila na mestu broj jedan svetske rang liste. On je sa ovim momcima igrao od kraja 2015. godine do marta 2018. godine. Pored dva Mejdžora osvjali su mnoge velike turnire, ali otkad je napustio svoje saigrače u martu, on je ponovo napredovao, dok je njegova stara ekipa znatno nazadovala. Team Liquid je dovođenjem TACA postao je jedna od najboljih ekipa na svetu. Kada pogledamo 2018. godinu TACO definitvno prelazi u slabiju ekipu, ali ukoliko oni ponovo počnu da igraju onako kako znaju, ovo može ispasti kao veoma dobar potez za njih.

Stewie je početkom godine važio za jednog od najboljih mladih igrača na svetu, ali od kada je postao član MIBR-a njegovi nastupi više nisu bili tako ubedljivi, kao što su ranije bili u dresu Cloud 9-a. Veliki razlog tome je verovatno bio to što je njima dugo trebalo da uspostave dobru komunikaciju, a pored toga u brazilskoj ekipi je dobio potpuno novu ulogu. Ovaj potez za Liquid može biti i dobar i loš. Svi znamo da je Taco bio support igrač, dok bi bila velika grehota da Stewie preuzme tu ulogu, pošto se defnitivno mnogo bolje snalazi u drugim ulogama. Liquid je doveo jednog sjajnog igrača, ali će sada definitvno doći do promena uloga u timu, naročito kada ih je i trener Zews napustio.

Budućnost tarika i dalje nije poznata, ali s obzirom da i dalje važi za jednog od najboljih igrača iz Severne Amerike, bilo bi čudno ukoliko on ne bi pronašao novi tim veoma brzo. Prelazak MIBR na internacionalni tim je bio ambiciozan potez, ali sada možemo i zvanično reći da im se nije isplatio. Još uvek se ne zna ko će biti peti igrač, ali za sada se spekuliše da će to biti kNgV ili mladi kscerato, koji sada nastupa za brazilsku Furiu. Smatramo da bi oni dovođenjem nekoga od te dvojice igrača mogli da se ponovo vrate na vrh, jer su oduvek izgledali mnogo sigurnije u svoje poteze kada komuniciraju na portugalskom jeziku.

Brazil ima veliki broj vrhunskih igrača, pa bi bilo čudno da ne mogu da osnuju bar jedan tim svetske klase. Povratak tarika i Stewie2K-a je definitvno dobra stvar za napredak severnoameričkog CS:GO-a, a s obzirom da se sezona približava kraju, možemo očekivati mnoštvo zanimljivih transfera do kraja godine. Još uvek nam nije poznata situacija sa Jankom ”Ynk” Paunovićem, koji je do sada bio trener MIBR, ali i on će najverovatnije napustiti svoju ekipu. Ukoliko to bude slučaj, možemo ponovo očekivati da dobije ulogu analitičara na raznim CS:GO događajima.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: