Predstavljena evropska ženska esport liga

Iako nežniji pol odavno nije stran esportu i redovno viđamo devojke da se takmiče i na najvišim nivoima, to i dalje ipak nije na dovoljno visokom nivou, posebno kada imamo u vidu koliki broj gejmerki zapravo postoji.

Izvor: Milan Jankoviæ RUR

Ponedeljak, 19.11.2018.

16:33

Predstavljena evropska ženska esport liga

U to ime su se esport organizacije Challengermode i Female Legends organizovale da zajedničkim snagama pokrenu novo esport takmičenje na Evropskom tlu, pod nazivom Women’s Esports League(WEL).

Prva sezona ženske esport lige će krenuti početkom naredne godine, i planirani nagradni fond za prvu sezonu je 5700 dolara. Iako je ovo relativno mali fond u ozbiljnim svetskim okvirima, organizatori najavljuju da je plan da se on širi i povećava sa svakom narednom sezonom.

Kako kažu, cilj lige je pre svega da stvori “sigurnu” sredinu za žene željne takmičarskog esporta, u kome neće biti gledane drugačije samo zato što su žene, i da na taj način žele da podrže razvoj ženskog esporta.

U prvoj sezoni takmičarski naslovi će biti CS:GO i League of Legends, ali je takođe u planu da se i broj igara proširi u narednim sezonama.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: