Ko će do titule StarCraft 2 prvaka sveta?

Ostalo je da se večeras odigra još samo tri meča pre nego što saznamo ko će ove godine poneti jednu od najprestižnijih titula u esportu, titulu prvaka sveta u StarCraft 2.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Subota, 03.11.2018.

21:33

Ko će do titule StarCraft 2 prvaka sveta?

U jučerašnjim četvrtfinalima smo gledali neke neverovatne partije, ali i veoma dominantne mečeve pobednika. Veče je odmah otvorilo veliko iznenađenje, kada je glavni favorit turnira, trenutni vlasnik svih GSL titula, mladi Terran Maru, izgubio od dvostrukog prvaka sveta, Protossa sOs. Popularni “bubašvaba”, kako su ga prozvali Artosis i Tasteless, pokazao je upravo to, da je baš poput ovih buba i on neuništiv i da se uvek iznova budi i vraća sa titulama.

Ove godine je praktično cele sezone igrao prosečno, ali taman toliko da sebi obezbedi plasman na WCS BlizzCon završnicu, gde bi nas onda sve ostavio zabezeknutih faca, kada je u tri partije praktično obrisao patos sa favorizovanim Maruom. Još jednom je sOs pokazao da je njegova nepredvidivost i mogućnost da igra brojne raznolike strategije presudna i efikasno je kaznio Marua zbog toga što uvek igra proxy strategije, što je sOs odlično pročitao i sada opasno grabi ka trećoj titulu prvaka sveta, iako je već sada jedini koji ima dva ovakva pehara u svojoj vitrini.

Na tom putu staće mu Stats, jedan od najboljih Protossa sveta, koji je srušio san publike i izbacio SpeCiaLa sa daljeg toka turnira. Otvarao je odlično Huanito partije, i činilo se kao da je svaku dobijao u ranim i mid fazama partije, ali je izostajala završnica, gde se Stats odlično vraćao i pravio preokrete. Kada je smanjio Special na 1-2, činilo se kao da postoji šansa za Meksikanca, ali je istu Stats odmah ugasio i pokazao zašto važi za jednog od najboljih igrača na svetu.

Kako je prvo polufinale PvP, drugo je ZvZ, gde je “nada sveta” Serral sinoć po kratkom postupku pokazao Darku da ipak Evropa ima najjači ZvZ, i tako mu malo vratio za to što ga je Dark u šali prozivao da želi da igra protiv njega jer je najlakši protivnik. Na korak do istorije i prvog ikada plasmana “foreignera” u finale BlizzCona, stoji mu aktuelni šampion sveta i pobednik iz Katovica, Rogue.

Rogue je još jednom pokazao ono što su mu svi prebacivali u mesecima nakon BlizzCona prošle godine. Dokazao je svima da nije “patch zerg” i da i te kako zna i ume da igra u različitim metama, što je potvrdio proletos, i sada je na putu da postane prvi igrač koji će odbraniti titulu šampiona sveta.

Četiri vrhunska gosua, tri epska meča, dve rase i jedno veliko finale, uz sve legendarne komentatore, nešto što ljubitelji esporta ne smeju propustiti. Program počinje večeras od 22h, i pratite ga uživo na zvaničnom StarCraft Twitch kanalu: Watch live video from StarCraft on www.twitch.tv

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: