Nemačka priznala simulacije trka u rang ostalih motosportova

Poslednjih godina sve više zemalja zvanično priznaje esportove i stavlja ih u rang istih prava i obaveza kao i ostali sportovi, zakonaskim regulativama što omogućuje ovoj relativno mladoj takmičarskoj oblasti da se bolje i kvalitetnije organizuje i ostvari kroz zvanične kanale.

Izvor: Nikola Saviæ RUR

Utorak, 23.10.2018.

16:48

Nemačka priznala simulacije trka u rang ostalih motosportova

Ipak, sada prvi put imamo i primer da se jedan specifičan žanr igara, simulacije trka, svrstava u podgrupu sportova. Naime, Nemački Automoto Savez, koji je telo pri vladi Nemačke, je izdalo pres saopštenje u kojima se obaveštava javnost da će od sada profesionalci koji se bave trkačim igrama moći da se registruju i imaju iste benificije i obaveze kao i “regularni” trkači.

Simulacije trka se već koriste u mnogim oblastima kao odlično sredstvo za treniranje i pripremu za prave vožnje, tako da ovo dolazi kao prirodna odluka, a u svetu već vidimo da recimo Formula 1 dobija svoj zvanični esprot pandan u kome učestvuju mnoge ekipe i iz fizičke Fomule 1.

Koja je vaša omiljena trkačka igra?

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: