Hearthstone: Nerfovi za Giggling Inventor, Mana Wyrm i Avianu!

Došao je i najavljleni pondeljak, 15. oktobar, dan kada je Blizzard najavio da će nam predstaviti balans izmene u Hearthstone Standard i Wild formatu.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Ponedeljak, 15.10.2018.

20:28

Hearthstone: Nerfovi za Giggling Inventor, Mana Wyrm i Avianu!

Bilo je mnogo spekulacija i teoretisanja šta će tačno popiti nerf, ali se Blizzard na kraju odlučio za svega tri karte. Gotovo univerzalno se znalo da će Giggling Inventor biti nerfovana, a manje-više i Mana Wyrmje godinama čekao da dobije ovaj nerf koji je stigao danas. Na kraju, treća nerfovana karta je Aviana, jedna od ključnih karata u kombo Druid špilovima, zahvaljujući kojoj nekoliko špilova funkcioniše kao Tier 1.

Sve tri karte su oslabljene tako što im je povećana cena, a statsi i efekat ostali isti.

Giggling Inventor sada košta čak 7 umesto 5 mana, što je praktično u potpunosti ubilo kartu. Najpre su planirali da je podignu na šest mana, ali su u testiranju videli da je tako karta i dalje sasvim jaka, pa su se odlučili za cenu od sedam, gde misle da je sigurno da neće biti opšteprisutna, kao što se sada nalazi bukvalno svuda.

Mana Wyrm je oduvek bio veoma jak 1-drop, koji je bio “žila kukavica” apsolutno svakog aggro/tempo/burst Mage špila, i jedan nerf je tražio već godinama, što se na kraju i desilo. Mislimo da je cena od dve mane elegantno rešenje i da će karta ostati delimično igriva i u takvom stanju, ali sasvim sigurno ne toliko opresivna kao što je bila svih ovih godina.

I na kraju, verovatno i najčudnija izmena, ali izmena koja jednim udarcem ubija nekoliko muva u Wild formatu – Aviana sada košta 10 umesto 9 mana, što znači da se više ne može kombinovati sa Kun the Forgotten King, ali i da Juicy Psychmelon sada ne vuče istovremeno nju i Kuna.

Mislimo da su izmene sasvim na mestu i jedva čekamo da vidimo kakav će uticaj imati na Standard i Wild mete. Ono što nam je međutim zasmetalo jeste činjenica da ni jedna jedina Standard karta kod Druida nije dobila nerf, tako da se plašimo da će Druid nastaviti da dominira u ovom formatu, a takođe nas malo čudi što je Prince Keleseth preživeo nerfove.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: