Vitality ima podršku Nacionalnog instituta sporta Francuske

Francuske vlasti su još odavno pokazale da žele da ozbiljno uđu sa podrškom za razvoj i napredak esporta u ovoj zemlji, a nedavni koraci to pokazuju i na praktičnim primerima.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Četvrtak, 19.07.2018.

17:47

Vitality ima podršku Nacionalnog instituta sporta Francuske

Naime, francuska esport organizacija Team Vitality potpisala je pionirski dogovor sa francuskim Nacionalnim insistutom za sport, koji se bavi podrškom francuskim olimpijcima.

Ovo je prvi korak koji ima za cilj da se sardanja dalje proširi i na ostale esport organizacije u zemlji, a Vitality pokazuje da je uvek spreman na prve korake, pošto je nedavno potpisao ugovor i sa fudbalskim savezom Francuske, sa kojim sarađuju na pravljenju “eFoot” tima, koji će braniti boje franucske na FIFA 18 turnirima.

O svemu ovome se oglasila i sama ministarka sporta Francuske, dvostruka olimpijska prvakinja Lauresa Flesel, koja je rekla da je cilj ovog ugovora pomoć u razvoju esportista u zemlji.

Ujedno, naglašeno je da se u pozadini uveliko radi na pravnim koracima koji će regulisati stanje u zemlji po ovim pitanjima i pomoći dalju organizacijsku i pravnu stabilizaciju esporta, ali i da se radi analiza tržišta koja će dati realno stanje esporta i njegov uticaj na ekonomiju.

Da se podsetimo, upravo Olimpijada u Parzu 2024. godine se cilja kao jedna od potencijalnih godina kada bi esport mogao da dospe kao zvanična disciplina na Igrama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: