Šalke napustio EU LCS, stižu engleski premijerligaši?

Nakon kratkih glasina jutros, kasnije preko dana je potvrđeno da će poznati nemački fudbalski klub Šalke 04 napustiti EU LCS, najprestižnije League of Legends takmičenje u Evropi. Ovo je objavio nemački provereni sportski portal, Sport Bild.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Četvrtak, 10.05.2018.

17:14

Šalke napustio EU LCS, stižu engleski premijerligaši?

Izvor: Klan RUR

Šalke je prolećnu sezonu završio na osmom mestu, što je očigledno jedan od razloga da vlasnici odluče da ne plate 8 miliona evra, koliko košta obnova mesta u EU LCS.

Sa druge strane, stižu glasovi da svoje mesto u EU LCS žele da kupe neki engleski premijerligaši i to Arsenal, Kristal Palas i Svonsi, pa će biti zanimljivo videti kako će se to razviti. Ulazna cena za EU LCS je čak 10,5 miliona evra ukoliko ste nova ekipa, tako da je to cena koju će ovi timovi morati da plate, a što je deo novog modela Riota, vezanog za franšiziranje, koji donosi i deljenu dobit od sponzorstva i prodaje, ali i garantovane veće plate za igrače. Ranije je bio minimum 24 000 evra godišnje, dok je sada minimalna cifra 60 000 evra godišnje za plate igrača.

Ujedno, oglasio se i vlasnik ekipe Unicorns of Love, Džos Malant, koji je rekao da će njegova organizacija podneti zahtev za obnovu mesta, ali da će biti jako teško okupiti sponzore i partnerstva pre nego što se zatvori rok za EU, odnosno praktično nemoguće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: