CS:GO – FaZe bolji od fnatica, jkaem tragičar!

Četvrtfinali dueli Intel Extreme Masters turnira u Sidneju su završeni.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Petak, 04.05.2018.

23:44

CS:GO – FaZe bolji od fnatica, jkaem tragičar!

Danas su na programa bila dva četvrtfinalna duela, koja su nam pružila odličnu igru i puno uzbuđenja, naročito duel između Renegades i mousesports.

FaZe – fnatic 2:0

Prvi je na programu bio duel između FaZe i fnatic. Karriganova ekipa je birala Cache, koji je bolje otvorila i povela sa 3:0. Fnatic uzvraća na 3:2, ali tada FaZe pronalazi igru, veoma dobro su napadali B sajt i na poluvreme otišlo sa 9:6. Nakon uspešnog ritejka B sajta u drugoj pištolj rundi, stvari su bile prilično jasne, a mapa je završena rezultatom 16:8.

Fnatic je poveo na Mirage 1:0, ali je NiKo u narednoj rundi Deaglom a potom i UMP-om izjednačio rezultat. Njegova ekipa je potom držala stvari pod kontrolom, GuardiaN je bio odličan na midu, a karrigan je u dva navrata zaustavio napade na B, pa je ekipa brzo otišla na 8:1. Golden u narednoj otvara B i donosi rundu za svoju ekipu, nakon čega njegov tim uspeva da smanji zaostatak na 10:5.

FaZe je dobio drugu pištolj rundu, a otišlo se i na 15:5. Prvu šansu su sprečili u ritejku Golden i JW, da bi potom dobar bio Lekro. Razlika se topila, a A sajt je bio nepremostiva prepreka za FaZe. Pri kraju je Golden sa po 3 fraga doveo ekipu na 15:14. Poslednji napad, ekipa FaZe je odigrala ponovo na A sajtu, smoke-ovima su obezbedili plant, a ritejk su sprečili NiKo i rain za 16:14 i odlazak u polufinale.
Mousesports – Renegades 2:1

Drugi meč nam je doneo pravo uzbuđenje. Na prvoj mapi ga nije bilo, ali smo u druge dve videli ono najbolje od Counter Strike-a. Mirage je pripao ekipi mousesports 16:7, a Evropljani su pobedu obezbedili već na CT strani, osvojivši 10 rundi.

Inferno je, po običaju, doneo pravi rolerkoster emocija i dešavanja na terenu. Mousesports je sjajno odigrao na CT strani, ropz je gospodario A sajtom, dok je chrisJ AWP-om držao B. Rezultat odlične igre se jasno video na tabeli – 11:4. Ipak, domaća ekipa nije htela da razočara punu arenu koja ih je bodrila. USTILO i Nifty su ritejkom B sajta započeli preokret, a isti igrači su ih i nastavili, naročito Nifty. Sjajni snajperista je kontrolisao bananu, a po potrebi je rotirao na mid i AWP-om. Na 14:14, mouse odlično zauzima B sajt i prelazi u vođstvo. U sledećoj rundi je plan bio isti, ali su USTILO i Nifty ponovo bili sjajni u ritejku i odveli meč u produžetke. Videli smo ih čak tri, a u njima su obe ekipe imale svoje šanse, a tačku na mapu stavio je Nifty sa sjajnim otvaranjem sajta i sprečavanjem ritejka za eksploziju oduševljenja u publici. Nifty je na kraju mape imao 51 frag.
Mouse je mnogo bolje počeo Train, pa su nakon 7 rundi vodili čak 6:1 na T strani. Australijanci su se potom konsolidovali, naročito na A sajtu, gde su jkaem i AZR počeli da igraju znatno bolje. Uprkos velikom minusu sa starta, na kraju su poveli 8:7 na poluvremenu. Sjajno izvedena taktika u drugoj pištolj rundi je garantovala rundu, ali tako nije mislio oskar koji je ubio dva igrača u popu i deaktivirao C4. Češki snajeprista je na 9:8 deaktivirao C4 u smoke, mada je to najviše zasluga jkaem koji je ispucao ceo šaržer i nije ubio protivnika.

Od 12:8 Renegades zaigrava mnogo bolje, fleševima su lako ulazili na B sajt, a u par navrata su lepo napali i Ivy preko kog su otvarali A sajt. Pri rezultatu 14:14 ropz i suNny su pali na B, a preostali igrači su čuvali oružje. Za odlazak u polufinale, ponovo je napadnut B sajt, a jks i jkaem su ostali u 2v4 poziciji. Jks je ubio trojicu, a suNny je morao da deaktivira C4 iako je jkaem bio živ. Bacio je smoke na C4, a jkaem je počeo nasumično da puca, iako nije ni čuo zvuk deaktivacije. SunNy je to iskoristio, ubio protivnika i odveo meč u produžetke!

U produžecima nije bilo nikakve drame, mouse je nošen trenutkom dobio prve 4 runde i otišao u polufinale.

Oba polufinalna duela su na programu sutra, od 7 časova se sastaju FaZe i TyLoo, dok četiri sata kasnije igraju Astralis i mousesports.

Ko su vaši favoriti?

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: