Kada se otac žrtvuje za vaš uspeh

“Moj otac mi je poklonio najbolji poklon koji možete dobiti od nekoga: verovao je u mene.”, tako je govorio košarkaš Džim Valvano, a istu rečenicu može primeniti i heroj naše priče.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Ponedeljak, 30.04.2018.

00:04

Kada se otac žrtvuje za vaš uspeh

Kako u sportu, i u esportu je potrebno mnogo truda, rada, žrtve i odricanja kako biste stigli do vrha.

Ipak, verovatno većina današnjih profesionalaca ne bi uspela bez podrške roditelja. Za kraj nedelje, pronašli smo jednu takvu “porodičnu” priču, i to baš kada je junak iste pronašao novi angažman.

Rafael “zakk” Fernandes od malih nogu igra Counter-Strike, ali njegov put do uspeha nije bio tako bajan. Iako zvuči kao fraza, svaki početak jeste težak, a to je najbolje na svojoj koži osetio bivši trener Immortals. Naime, njegova porodica nije bila imućna, zakk nije imao računar i opremu koja mu je bila potrebna da napreduje. Videvši njegovu strast prema Counter-Strike, njegov otac je prodao svoj automobil kako bi svom detetu obezbedio sve što mu je bilo potrebno. Po rečima zakk-a, otac je na automobil gledao kao na svoje “dete”, čuvao ga je, održavao, ali ga je ipak prodao kako bi njegov sin imao ono što želi.

Dosta godina kasnije, zakk iza sebe ima prilično uspešnu karijeru. Igrao je profesionalno Counter-Strike Source i CS:GO, ali je ipak najviše traga ostavio kao trener. Na klupi Immortalsa je proveo godinu i po dana, a najveći uspeh mu je svakako dolazak do finala Majora u Krakovu.

Pored uspešne karijere, putovanja i selidbi koje podrazumeva profesionalan esport, zakk nije zaboravio kako je počeo. U znak zahvalnosti prema, Brazilac je svom ocu kupio automobil, sličan onome koji je prodat da bi zakk ostvario svoj san.

Zakk je pre samo nekoliko dana potpisao nov ugovor, sa Luminosity timom. Posle ove priče, ostaje nam da se divimo gestu harizmatičnog Brazilca i nadamo se da će ponoviti uspehe koje je imao sa Besmrtnima.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: