Esport raste, i političari čestitaju

Esport svakog dana napreduje i raste, a poslednji dokaz za to dolazi nam iz Danske.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Utorak, 24.04.2018.

03:03

Esport raste, i političari čestitaju

Najbolji CS:GO tim Danske i jedan od najboljih svetskih timova, Astralis, osvojio je DreamHack turnir u Marseju. Zvezdani momci se konačno vraćaju na pravi put, pa je osvajanje trofeja obradovalo mnogobrojne fanove širom sveta.

Pored strastvenih gejmera koju mahom čini mlađa populacija, uspeh zonic-ovih momaka ispratio je i danski premijer Lars Luke Rasmusen. On je na zvaničnom Tviter nalogu čestitao Astralisu na osvajanju turnira, a organizacija je ubrzo zahvalila na čestitkama i trofej posvetila svojoj zemlji. Interesantan je bio i Xyp9x-ov komentar koji je, u slobodnom prevodu, rekao “samo recite kada vam bude nedostajao clutchminister”, aludirajući na kovanicu clutchmeister koja se koristi za igrača koji se odlično snalazi u kritičnim, odlučujućim situacijama.

Podsećamo, Xyp9x je baš imao jednu takvu, kada je na Nuke rešio 1v3 situaciju u svoju korist i doneo prvu mapu svojoj ekipi. Ovo je jasan dokaz da je esport sve popularniji i da dobija sve više poštovanja ljudi, čak i starijih, i na tako “ozbiljnim” pozicijama, kakva je premijerska. Naša zemlja, kao i obično, kaska za svetskim trendovima, pa ćemo sigurno još čekati da esport dobije medijsku, pravnu i finansijsku podršku.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: