Djuka93: Iz Partizana u Crvenu Zvezdu

Jedan od poznatijih domaćih Hearthstone igrača, Stefan "Djuka93" Đukić, nakon Partizana, zvanično je potpisao ugovor sa Crvenom Zvezdom Esports, koja je odlučila da oformi svoj Hearthstone tim.

Izvor: M.J. klan rur

Utorak, 17.04.2018.

10:19

Djuka93: Iz Partizana u Crvenu Zvezdu

Esports tim Crvene Zvezde zvanično je zakoračio na kompetitivnu Hearthstone scenu. U pitanju je najpopularnija kartična igra na svetu koja broji preko 80 miliona igrača od svog izlaska 2014. godine. Na svetskom nivou godišnje se organizuje veliki broj internacionalnih turnira čiji nagradni fondovi dosežu i do milion dolara. Domaća Hearthstone scena trenutno doživljava ekspanziju i poseduje mnogo talentovanih igrača.

Sekretar Crvene zvezde esport Miloš Krivokapić kaže da je klub prepoznao ogroman potencijal u ovom esportu, te je odlučio da sastavi svoju Hearthstone ekipu. Prvi član, ujedno i kapiten, koji dolazi iz suparničkog tabora – KK Partizan Esports, jeste Stefan "Djuka93" Đukić. Jedan od njegovih najvećih uspeha jeste učešće na Throne of Cards turniru, koji koji je organizovao nekadašnji popularni Hearthstone igrač Adrijan "Lifecoach" Koj, gde se susreo sam velikim imenima kao što su StanCifka, SuperJJ, MrYagut, C4mlann, Xixo, Ostkaka i mnogi drugi. Djuka93 je jedan od najtrofejnijih igrača u regionu, koji iza sebe ima titule šampiona ESL Adria lige, prvog oficijelnog Fortuna turnira, kao i treće mesto na IGF nadmetanju i plasman u same završnice brojnih turnira u organizaciji RUR Esports. Neizostavan je i podatak da je u preko 30 sezona došao do Legend ranka, a najviša pozicija koju je dostigao jeste 32. mesto na evropskom serveru oktobra 2017. godine. Nakon višemesečne pauze, odlučio je da se vrati na kompetitivnu scenu u dresu Crvene Zvezde, za koju očekuje da će doneti još mnogo trofeja. Cilj mu je da ojača Hearthstone u regionu, te da podstakne i ostala sportska udruženja da se pridruže profesionalnoj gejming zajednici.
Njegov prvi saigrač u timu jeste uspešna esport novinarka, već poznata javnosti kao prvi ženski strimer na zvaničnom YouTube Fortuninom kanalu, Mila "nepenthe" Jovanov. Iako se na kompetitivnoj sceni još uvek nije oprobala, redovno dostiže Legend rank, a poseduje i visok prosek pobeda u Arena modu. Pored pozicije igrača, nepenthe će biti i zaštitno lice Crvena Zvezda Esports tima, što se nada da će joj pomoći u cilju promocije Hearthstonea domaćoj publici.

Djuka93 i nepenthe će redovno strimovati na Crvena Zvezda Esports YouTube kanalu, gde ćete imati priliku da gledate kvalitetan Hearthstone sadržaj, kako edukativnog, tako i zabavnog karaktera. Pored toga, njih dvoje će se takođe oprobati i u ostalim aktuelnim igrama.

Sekretar Crvene zvezde esport Miloš Krivokapić najavio je i moguća proširenja ekipe i uz želju da Crveza Zveda oformi najjači Hearthstone sastav u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: