DOTA 2: PPD ponovo podigao prašinu na Twitteru

Peter “ppd” Dager, kapiten američkog tima OpTic Gaming, nema mira.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Utorak, 17.04.2018.

09:46

DOTA 2: PPD ponovo podigao prašinu na Twitteru

Izvor: Klan RUR

Iako je uspeo da osvoji pre samo 2 dana LAN turnir, stigao je da uzburka strasti u pro Dota sceni. Naime, procurela je informacija da će na poslednjem Super Majoru u Kini pozivnice dobiti američki tim Evil Geniuses i evropski tim OG. On je tu vest objavio na svom twiter profilu: Po njegovom mišljenju, oba tima ne zaslužuju da dobiju pozivnice, pošto je EG izgubio poslednje dve kvalifikacije u severnoameričkom regionu , a pritom se nalaze na 9. mestu DPC rang liste , dok OG čak i nema prava da dobije DPC poene (zbog promena u rosteru).

Tako se podigla prašina, ko u stvari zaslužuje da dobije pozivnice? Da li timovi kao što su EG i OG, koji iako nemaju baš najbolje rezultate ove sezone (pogotovo OG), ali zbog svojih velikog broja fanova privlače veliku gledanost na strim kanalima, ili timovi koji dominiraju na zapadnoj sceni: Virtus.pro, Liquid i Team Secret? Sličan slučaj je i sa NaVi , tim koji ubedljivo ima najveću bazu fanova, dobija pozivnice koje realno i ne zaslužuje. Ne postoje jasno definisana pravila ko treba da dobije pozivnice, a ko ne. Tu se svakako najviše pitaju organizatori, njima je u interesu da ostvare što veći profit i da privuku što više publike, pa možda to i ne bilo u skladu sa trenutnom formom timova.

Sa druge strane, Super Major u Kini je poslednji veliki turnir pred čuveni The International, sa nagradnim fondom od 1.5 miliona dolara i 2250 DPC poena na raspolaganju. I verovatno će ovaj turnir odlučivati ko će na kraju ugrabiti mesto u top 8 DPC rang liste. Ulog je veliki, i zato ima razloga za sumnju , Kinezi možda pokušavaju da pozivanjem slabijih timova sa zapadne scene da omoguće svojim timovima da se lakše dokopaju DPC poena, i tako osiguraju sebi pozivnice za The International. U prilog tome govori i situacija sa poslednjeg DAC šampionata u Kini, gde su kineski timovi podbacili izuzev LGD gaming, pa sad gledaju da im se to ne dogodi ponovo.

Generalno je DPC sistem do sad kritikovan od strane mnogih igrača i timova tokom cele sezone. Sigurno će nakon završetka The International doći do promene pravila u načinu bodovanja, i promeni kriterijuma za slanje pozivnica, jer trenutno sistem maltene nikom ne odgovara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: