Ponovo skandali sa nameštanjem StarCraft mečeva u Koreji

U jeku proslave dvadestogodišnjice StarCrafta svakog dana viđamo jako puno lepih stvari, akcija i vesti o ovoj legendarnoj gejming franšizi.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Petak, 16.03.2018.

19:58

Ponovo skandali sa nameštanjem StarCraft mečeva u Koreji

Izvor: Klan RUR

Ali, nažalost, izgleda da proslave često ne mogu da prođu bez loših i negativnih priča, pogotovo kada je esport u Koreji u pitanju, jer je scena ilegalnih kockanja koju drži mafija tamo već odavno umešala prste i u esport, trebali da se podsetimo tužne priče o StarCraft 2 svetskom prvaku Lifeu, koji je tako veliku karijeru upropastio zbog nameštanja mečeva.

Ovoga puta slučaj nas ponovo vraća na originalni StarCraft Brood War, odnosno na Remastered verziju, koja se igra u trenutno najjačem StarCraft Remastered takmičenju, Afreeca Starleague (ASL).

Naime, prema izvorima iz korejskih medija, a koje prenosi Team Liquid, Protoss igrač Sky je uhapšen zbog sumnje da je u saradnji sa mafijom nameštao mečeve i da je pokušao to i dalje da radi. Mečeve je nameštao tokom WEGL Starcraft Remaster Super Fight, a planiramo je da se sa ovim “akcijama” nastavi i tokom Afreeca Starleague pete sezone, koja je ovih dana krenula.

Nadamo se da ovo neće biti previše veliki udarac na StarCraft scenu u Južnoj Koreji, a osim sprečavanja ovoga, treba se postaviti pitanje i zašto neko to radi, odnoso da li je moguće da je novac tu toliko veliki da nadmašuje rizike? Ako je tako, odgovorni trebaju raditi više na edukaciji igrača i prevenciji ovakvih stvari, ali i na raspoređivanju nagrada ravnomernije, kako bi svako imao razlog da se bavi ovom karijerom bez da ulazi u nameštanje mečeva.

Ispod možete videti meč za koji je Sky optužen da je namerno izgubio, pa procenite sami situaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: