Sc2: Finalni dan u Katovicama, može li Serral do čuda?

Stigli smo do same završnice prvog globalnog turnira u WVS 2018 godini, i možemo slobodno reći da je ovo jedan od najboljih StarCraft 2 turnira u istoriji ove strateške igre.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Nedelja, 04.03.2018.

09:43

Sc2: Finalni dan u Katovicama, može li Serral do čuda?

Izvor: Klan RUR

Produkcija je bez premca, nagradni fond je najveći u istoriji mimo BlizzCona (400 000 dolara, kao WESG 2017), gledamo neke od najboljih partija ikada, a publika u Spodak Areni pokazuje zašto nam Poljska redovno daje neke od najboljih foreigner igrača.

Ipak, nisu poljski Zerg majstori Nerchio i Elazer ti koji će braniti čast “stranaca” ove nedelje u završnici WCS Katovice, već će tu privilegiju imati šampion iz Lajpciga, mladi Finac Serral.

Nakon što je u Top 24 fazi napravio čudo i zauzeo prvo mesto u grupi ispred takvih imena kao što su svetski šampion Rogue, Nerchio, Zest i Neeb, Serral se tu nije zaustavio.

Već sam plasman u Top 12 globalnog turnira je ogroman uspeh za jednog foreigner igrača, biti tu među svim tim ostalim igračima sa zastavom Južne Koreje. Ali je onda došao i taj meč četvrtfinala, gde je Finac pokazao da napada dalje i želi više – pobeda od 3-2 nad Trapom, u možda i najboljoj seriji do sada na turniru, poslala je Finca u zvezde i poslednji dan turnira, u polufinale.

Može li Serral dalje, do samog finala? Na to pitanje dobićemo odgovor danas u 11, kada igra svoj polufinalni meč protiv još jednog Protossa u nizu, Classica.

U drugom polufinalu imamo šampiona sveta Roguea, koji je dobio nesrećnu titulu “patch Zerg”, zato što je nakon titule šampiona sveta nanizao loše rezultate, pa su ga zlonamerni prozvali da je bio dobar samo tada na tom patchu.

Ali evo ga sada kada je najbitnije, na završnici najvažnijeg turnira pored BlizzCona, na korak od titule koja mu vraća autoritet šampiona sveta, uz bogatu nagradu od 150 000 dolara. Prvi korak na tom putu biće mu jedan od najboljih Terrana na svetu, Maru.

Još samo su tri meča ostala u Katovicama, polufinala i veliko finale. Ne propustite završnicu ovog fantastičnog StarCraft 2 turnira, i sigurni smo da će poslednje partije biti podjednako epske, kao što je bilo do sada.

Prvo polufinale počinje danas od 11, i možete ga uživo pratiti na Twitch kanalu www.twitch.tv/esl_sc2.

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: