WoT – Mod Hub

Dugo vremena se slušaju govorkanja kako Wargaming hoće da zabrani modove u World of tanks i mnogi su za, mnogi su protiv, ali izgleda da je kompanija ipak našla dosta solidno kompromisno rešenje i predstavila ga kao Mod Hub.

Izvor: Klanrur.rs, Miloš Hetleroviæ

Petak, 02.03.2018.

10:29

WoT – Mod Hub
Foto: Wargaming

Naime otvoren je potpuno novi sajt wgmods.net na kome sada možete skinuti različite modove sa jedne lokacije. Po prvi put se svi modovi nalaze na jednom mestu umesto da morate svaki juriti po raznim čudnim sajtovima autora, kategorizovani su prema tematici i moguće je pretraživanje.

Ono što je sada bitno jeste da postoji mnogo veća kontrola u pogledu varanja. Kada autor moda uploaduje isti na sajt on prvo prolazi osnovnu proveru od strane Wargaminga da se vidi da li utiče značajno na performanse i da li slučajno sadrži neke nedozvoljene stvari. Kada se to proveri on stiže na ovaj sajt i korisnici ga mogu skidati, na osnovu broja skidanja mu se popravlja rejting a tu je opcija i da korisnici glasaju za neki mod što mu dodatno podiže ocenu. S obzirom da se korisnici loguju na sajt preko Wargaming naloga mogu se opredeliti da dobijaju i obaveštenja o određenom modu – kad izađe nova verzija, kad se pojavi neko unapređenje i slično. Takođe će ovo vrlo olakšati stvari u smislu da uvek morate da jurite određeni mod kad izađe patch za igru, sada je sve lepo na jednom mestu i sam sajt će vam poslati notifikaciju o tome.

Konačno za najpopularnije modove će Wargaming sam uraditi dodatnu proveru gde će videti da li utiču na performanse ili možda stvaraju neke sitnije bagove i onda komunicirati sa samim ljudima koji ih razvijaju na poboljšanju. Nakon toga bi mod trebalo da dobije zelenu kvačicu da je čekiran i da je zvanično preporučen.

Iako za sada nema još reči o tome nije nezamislivo da Wargaming ovim potezom ide polako ka otklanjanju mogućnosti varanja kroz modove tako što će svi modovi u nekom momentu morati da budu procesirani kroz njihov sistem da bi radili. Deluje da je to najbolje rešenje – modovi ostaju dozvoljeni, igrači imaju mogućnost da razvijaju šta god im padne na pamet sve dok je u skladu sa pravilima protiv varanja.

Usput još jedan krug igrača koji su koristili zabranjene modifikacije je banovan prošlog vikenda što takođe pozdravljamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: