Dota 2 – Virtus.Pro šampion ESL One Katowice Majora

Katowice imaju novog šampiona. U pitanju je ruska ekipa Virtus.Pro. Oni su u finalu savladali najprijatnije iznenađenje poljskog Majora sa 3:1, samim tim preuzevši lidersku poziciju na tabeli Dota Pro Circuita.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Ponedeljak, 26.02.2018.

09:52

Dota 2 – Virtus.Pro šampion ESL One Katowice Majora

Današnje finale je bilo krajnje jednostrano prve dvije mape. Obje su bile izdominirane od strane Vladimir “Noone” Minenka i njegovog Gyrocoptera. Ipak, Vici Gaming je dao znake života na trećoj, uspjevši da prikaže tračak one igre koja ih je krasila tokom Majora i pomoću koje su dva puta savladali Team Liquid. Čini se da je recept zvani “Gyrocopter spam” urodio plodom, i pored toga što je Noone bio neefikasan na trećoj mapi (0-3-4). Njegovu ulogu je na četvrtoj preuzeo Roman “Ramzes666” Kushnarev (18-3-12) i zapečatio sudbinu kineske ekipe.

Treba napomenuti da je pridošlica u ekipu Virtus.Pro – Vladimir “Rodjer” Nikogosyan, imao bitnu ulogu tokom cijelog turnira. Sa razlogom se ovaj transfer smatrao najboljim tokom zimskog prelaznog roka.

Ova pobjeda je donijela 2250 kvalifikacionih poena ruskoj ekipi što ih je lansiralo na čelo tabele, preskočivši Team Liquid (koji je pao na treće mjesto) i dosadašnjeg lidera – Team Secret. Vici Gaming je osvojenim drugim mjestom takođe napredovao za 2 mjesta, preskočivši Natus Vincere i Newbee i sa 2160 bodova zauzima četvrtu poziciju na tabeli Dota Pro Circuita. VP trenutno ima 4950 poena, Team Secret zaostaje 690 bodova (4260), dok je trećeplasirani Team Liquid osvojio 4185. A kada smo kod Team Liquida, oni su u današnjem meču za treće mjesto savladali SEA predstavnika, ekipu Fnatic sa 2:1. Ova pobjeda je bila dovoljna za 675 poena dok je Fnatic osvojio 225 bodova. U meču za treće mjesto smo prisustvovali i jednoj vrsti eksperimenta. Naime, na drugoj mapi je Amer “Miracle” Al-Barkawi igrao supporta (Bounty Hunter), dok je Kuro Salehi “Kuroky” Takhasomi igrao carryja (Arc Warden). Publika je uživala u ovom meču, o čemu svjedoči i najveći aplauz nakon pick i ban faze tokom druge mape. Manje bitan podatak je to da je Fnatic uspio pobijediti na toj mapi. A na trećoj je Liquid uočio da je vrag odnio šalu. Trebalo je proliti dosta znoja da bi na kraju savladali Fnatic. Čak 52 minuta je bilo potrebno za tako nešto. Šala ili ne, Fnatic je iskoristio sve slabosti ekipe Liquid, ali ipak to nije bilo dovoljno za nešto više od časnog poraza.

Nakon završetka prvog ovogodišnjeg Majora na red dolazi još jedan. Ekipe će imati vrlo malo vremena za odmor jer The Bucharest Major čeka iza ćoška. Svega nedelju dana će ekipe imati da pripreme taktike za ovaj događaj, koji je najavljen za 4. mart. The Bucharest Major će trajati do 11. marta i takođe će ugostiti 16. ekipa koje će se boriti za nagradni fond od 1,000,000 dolara i 1500 kvalifikacionih poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: