Kokoške u Counter-Strike

Godina je 2006.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Četvrtak, 22.02.2018.

18:02

Kokoške u Counter-Strike

Polako ulazite u štos sa kaunterom, naučili ste da bacate granate, postavljate C4, otkrili ste burst-fire na gloku i prigušivač na emci, a uveli ste i internet koji ne plaćate „na sat“.

Sigurni ste da ste već pro, da vladate igrom i spremni ste da dobijete ekipu iz kraja u igraonici. Subota je, ne idete u školu. Okupili ste se na terenu, ali ovoga puta umesto „pucanja“ trojki na koš, idete u igraonicu da se pucate međusobno.

Posle podele ekipa i dogovaranja, odlučeno je da se igra Italy – mapa koju do sada niste igrali. Ipak, čak i vama nepoznata mapa neće ubiti želju i odlučnost da budete najbolji, jer ste već “majstor” u igri.
Na CT strani ste, od baze ste krenuli desno (u stvari ste pratili saigrača) i naišli na pijacu. Mapa vam već deluje zanimljivo, svakako živopisnije i drugačije od onoga što vi obično igrate – oba Dusta, Assault i Aztec. Nekoliko sekundi nakon toga, nailazite na kokošku. Čekaj, čekaj, kokoška u Counter-Strike?! Iznenađenje na prvu loptu, a potom i smeh kada ste saznali da mogu da se ubijaju. Okupirani ovim fenomenom, niste uspeli da pokažete svoje veliko umeće. Okršaj je trajao, a na kraju meča, koji je prinudno prekinut jer vam je isteklo vreme u igraonici, vaš tim je izgubio prilično ubedljivo, a vi ste ubili više kokošaka nego protivnika.
Kokoške su brzo pronašle put do srca igrača, koji su napravili čak i pesmu od njihovih zvukova u igri. Od 1.6 verzije pa do sada, kokoške nas nisu na duži period napuštale, a one su sada poznate svakome ko je igrao Counter-Strike.

Ove pernate životinje su se prvi put pojavile u 1.6 verziji igre, a mapa Italy je bila jedina mapa gde ste mogli da ih pronađete. Isti slučaj je i sa Condition Zero, dok nisu našle svoje mesto u Source verziji.

Global Offensive ne samo da ih je vratio u igru, nego ih je daleko unapredio. One sada nisu samo nepomični modeli na jednoj mapi, već su napredovali – baš kao i vi u odnosu na prvi susret pre više od decenije.

Osim na Italy, sada se mogu naći i na Inferno, Cobblestone, Militia i Rush. Kokoške sada mogu da stoje, šetaju, trče, čak i da vas prate, a jedino ne mogu da lete, čak ni u video igri.

Uprkos činjenici da su interesantne, kokoške mogu biti jako iritantne. Prvo što nam pada na pamet je buka koju one prave, što može potencijalno otkriti vaš položaj, ali i sprečiti vas da čujete protivnika.

Retka, ali ipak moguća situacija je da kokoška spreči vaš pogled, ali i metak upućen protivniku. Ako pak metak i prođe kroz kokošku, njegova snaga biće smanjena za 30% što je veoma bitna činjenica za AWP. U situaciji kada spremno čekate snajperom, kokoška može protrčati baš tuda, a vi ćete refleksno reagovati misleći da je to protivnik. Najnovija desila se na u okviru StarSeries turniru, kada ropz nije mogao da otvori vrata i sakrije se od igrača SK, pa je ubijen. Kokoške je u igri lako uznemiriti, pa će tako oni potrčati ako skočite blizu njih, ili ako čuju pucnjavu u svojoj blizini. Reagovaće i na prvi zvuk mahanja nožem, kao i na buku granata, osim na Decoy, ali mogu se uplašiti i samog zvuka zatezanja Decoya. Čudno, ove ptice se neće uplašiti ako protrčite pored njih, ili pucate emkom ili USP-om sa prigušivačem.

Za razliku od modela igrača, koke prate modu, pa se tako oblače u skladu sa praznicima. Za vreme Noći veštica 2013. godine kokoške su bile maskirane u duhove, na CS:GO rođendan su nosile rođendanske kape, a kada biste ih ubili, poleteli bi konfete.

Za vreme Božića nosile su zeleno-crvene džempere, Uskrs su proveli sa zečijim ušima na glavi, a poslednju Noć veštica su na glavi imali bundeve.
Čudno je kako su u jednoj tako ozbiljnoj pucačini kao što je kaunter kokošle našle svoje mesto. Još čudnije što su osim standarne Italy prešle na čak dve kompetitivne mape, a videli smo da mogu da naprave određenih problema, srećom, te “probleme” ćete rešiti samo jednim metkom.

Ipak, kokoške opstaju gotovo dve decenije, a čini se da su sada još poznatije, s obzirom da su se našle na kompetitivnim mapama Cobblestone i Inferno. Određena šaljiva nota nikada nije na odmet, pa je svakako zanimljivo videte kako Valve oblači ove životinje u skladu sa praznicima. Iako je njihov uticaj na igru gotovo beznačajan, uspele su da postanu jedan od simbola Counter-Strike, ili barem određenih mapa.

AUTOR: Bogdan Đurić

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: