CS:GO – Liquid preko Cloud9 do prvog trofeja!

Američki tim Liquid osvojio je cs_summit 2 pobedivši u finalu sunarodnike iz ekipe Cloud9 rezultatom 3:2.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Utorak, 13.02.2018.

02:51

CS:GO – Liquid preko Cloud9 do prvog trofeja!

Zewsov tim je do prve titule došao težim putem, s obzirom da su do pobedničkog postolja morali preko puta gubitnika, ali su u završnici odigrali dva odlična meča i zasluženo osvojili trofej.

Svoje putovanje do trofeja započeli su pobedom nad NiP, da bi ih potom sa puta pobednika izbacili sunarodnici iz ekipe Cloud9. Skadoodle i ekipa su dominirali tim delom žreba, a ponovo su porazili SK za finale turnira.
Sa druge strane, Liquid je u donjem delu žreba savladao Torqued, a potom i danski Heroic da bi ih u borbi za finale čekao SK Gaming.

Brazilci su savladani rezultatom 2:0, po mapama Cobblestone 19:17 i Train 16:11. Najbolji u američkom timu bio je igrač koji je poslednje pojačanje ekipe – NAF. Ovaj Kanađanin koji nosi prezime sa ovih prostora (Marković) je u ekipu došao tik pred početak turnira, kao zamena za jdm64.

Američki snajperista je postao višak u ekipi, s obzirom da njegove rifler sposobnosti nisu na zavidnom nivou, a ulogu snajperiste više nego dobro može da popuni nitr0 koji od početka godine igra u životnoj formi. Kada se toma pridoda Brazilac steel kojeg nismo mogli da gledamo na Majoru, ekipa deluje i više nego dobro.

U finalu dve američke ekipe, koje se odigrali u Los Anđelesu, videli smo pravi maraton u BO5 formatu.

Cloud9 je kao povlašćena ekipa imala prednost od 1 boda, odnosno mape, pa je Liquid morao dobro da se potrudi za ovaj trofej, što samo uspeh čini većim. Zewsova ekipa je birala Train, a na T strani su uzeli odličnih 8 rundi i činilo se da će poravnati rezultat. Cloud9 ipak uzvraća istom merom pa se otišlo u produžetke gde je Liquid ipak bio bolji i osvojio prvu mapu 19:17.

Usledio je Mirage, gde je Cloud9 započeo baš kao i na Majoru, te su poveli 5:0 na T strani. Steel je potom konsolidovao odbranu ekipe pa su napravili potpuni preokret za 9:6. Na T strani su bili još ubedljiviji pa je i Mirage otišao u njihovu korist – 16:8.
Osvajači Majora su na Cache odigrali besprekorno i vezali čak 13 rundi na početku, da bi na T stranu otišli sa prednošću od 11 rundi. Liquid je dobio pištolj rundu, tražili su preokret, ali je prednost bila ogromna pa se odlazi u odlučujuću mapu – 16:11.

Liquid je bolje otvorio Overpass, ali je Cloud9 brzo uzvratio, RUSH je bio odličan i njegova ekipa preokreće rezultat. Nije se dugo čekalo na odgovor protivnika, a NAF odigrava dve odlične runde na CT strani, a loša ekonomija Cloud9 donela im je minus od 3 runde na pauzi. Tarikov tim dobija drugu pištolj rundu i održava se u meč, odlazi se u egal 9:9. Prva buy runda je pripala Liquidu, dobili su važnu i sledeću, ekonomija je bila na njihovoj strani, ali i sjajni NAF koji je na kraju i zatvorio mapu rezultatom 16:10 za prvi trofej ekipe!

Osvajanjem ovog zanimljivog turnira, Liquid je zaradio nešto više od 63 000 dolara, ali im je sigurno veća nagrada dobijanje pojačanja u vidu sjajnoj Kanađanina koji je na kraju poneo i MVP nagradu, kao i povratak steel-a koji mnogo doprinosi u taktičkom pogledu.
Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: