Nuke dobio redizajn – da li će pomoći?

Najmanje igrana mapa iz aktivne rotacije je pretrpela određene promene.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Nedelja, 11.02.2018.

01:48

Nuke dobio redizajn – da li će pomoći?

Valve je konačno rešio da uradi nešto po pitanju veoma male zainteresovanosti profesionalnih, ali i neprofesionalnih igrača za čuvenu “Nuklearku”.

Često se priča kako je Nuke neizbalsnirana i previše kompleksna mapa, pa je tako čak i čest ban gotovo svih timova. Nove promene su uvedene sa ciljem da terori dobiju malo više prostora za igru, ali i da se promeni pristup igranju ove mape.

Prva i glavna promena na mapi je uklanjanje spoljnog ledera, koji vas je preko silosa mogao odvesti na A sajt. To je i najveća promena u samoj konstrukciji mape, koja će uticati na taktike i postavljanja oba tima. Ostale promene se tiču nekih detalja i uklanjanja prejakih pozicija, najviše što se tiče CT strane.
Spoljni deo mape je pretrpeo još nekoliko promena. Velika kutija kod hangara (garaže) je sada malo zarotirana, dok je pozicija iza garaže, ili tzv. stari secret sada potpuno blokiran, pa će CT strana sada morati biti daleko opreznija kada se odluči da odatle čuva npr. silos jer nema previše mesta za zaklon.

Dodati su i novi prozori na A sajtu, pa će T strana sada moći lakše da iskoristi granate prilikom napada za A sajt. CT strani je odbrana gornjeg sajta dodatno otežana jer više ne postoje merdevine na koje ste se mogli popeti sa hata i vratiti se na heven, dakle dvaput razmislite da li želite da siđete sa ledera. Takođe, uklonjen je i prozor u hatu, što će T stranu zaštiti od granata iz maina, a i biće malo sigurniji s obzirom da im sada ne preti igrač koji stoji kod venta.
Vrata na rampi ka B sajtu su izmenjena, pa će sada terori imati malo lakši prilaz do sajta. Na samom sajtu je uklonjena ograda, ali su ispod vrata dodate dve kutije koje će biti dobra pozicija za odbranu B sajta.
Takođe, kod obe strane su promenjene spawn pozicije, pa će sada igra biti dodatno ubrzana.

Kako vam se čine ove promene? Da li će Nuke konačno dobiti na popularnosti, s obzirom da je na nedavno završenom Majoru igran samo dva puta?

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: