Od zabačenog sela do profesionalnog gejmera i prvaka sveta

Kim “sOs” Ju imao je obično detinjistvo kao i svako drugo dete u Južnoj Koreji. Išao je u školu, družio se sa decom i obožavao da igra video igre.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Nedelja, 04.02.2018.

12:59

Od zabačenog sela do profesionalnog gejmera i prvaka sveta

Ovaj momak ove godine puni 25 godina, a iza sebe ima brojne titule na najvećim svetskim turnirima u popularnoj strateškoj video igri StarCraft 2. Među tim titulama svakako se izdvajaju one najbitnije, dve titule prvaka sveta na BlizzCon svetskim šampionatima 2013. i 2015. godine. On je jedini čovek u istoriji koji je osvojio dve titule prvaka sveta u StarCraft 2.

U njegovoj uspešnoj karijeri do sada je zaradio pola miliona dolara samo od turnirskih nagrada, ne računajući brojna sponzorstva, premije, plate u timovima i druge oblike zarade, pa ta cifra sigurno se približava i milionu.

U ponedeljak počinje StarCraft 2 takmičenje IEM Pjongčang, koje se održava povodom početka Zimskih olimpijskih igara u istoimenom gradu i pod direktnim pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta.

Tim povodom je produkcijska kuća ESL, koja će se baviti organizovanjem IEM Pjongčang, spremila specijalnu promotivnu seriju videa "More than a game", odnosno "Više od igre", gde predstavlja živote takmičara na ovom turniru. Serijal je upravo počeo sa igračem "sOs", gde saznajemo zaista dirljive trenutke iz života ovog esportiste.

Ovaj južnokorejski Protoss (frakcija u igri) nam kroz šestominutni snimak priča o svojim gejming počecima, kako je posle škole odlazio u igraonice po gradu i ljubavi prema njegovom rodnom selu koje nikada nije zaboravio, a imamo priliku da upoznamo i njegovu ponosnu majku i to kako je ona doživljavala želje i ambicije njenog sina da postane profesionalni gejmer.

Sos nam je otkrio da je polovinu para od prve titule prvaka sveta dao svojim roditeljima, kao i da im je tada kupio nov auto.

Snimak je jako lep i pokazuje da uz ambiciju, znanje i podršku najbližih, svi snovi su dostižni i za uspeh nema prepreka. Spremite maramice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: