Koje su dve najproblematičnije karte u HS Wild formatu?

Wild format, ma koilko bio ignorisan i polu-zapušten od strane Blizzarda, ipak ima svoju i te kako solidnu bazu pasioniranih fanova koji praktično igraju samo ovaj format i redovno uživaju u njemu.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Subota, 03.02.2018.

16:04

Koje su dve najproblematičnije karte u HS Wild formatu?

Izvor: Klan RUR

Broj fanova ovog formata će nastaviti da raste kako sve veći i veći broj setova bude odlazio u Wild jer će mnoge omiljene karte i omiljani špilovi igrača tada postati dostupni samo u Wildu.

Ipak, Wild je jedno haotično mesto gde balans baš i nije najbitnija stvar Blizzardu, ali nam se nekako čini da sa najavljenim nerfovima za Razu i Patchesa, Blizzard suptilno nagovetšava da će ipak brinuti bar malo i o Wild formatu, jer ove dve karte će u Standardu biti još samo manje od dva meseca.

Ipak, prema rečima dokazano najboljeg Wild igrača, popularnog strimera Control, u Wild foromatu trenutno postoje dva goruća problema koje Blizzard hitno treba da reši ukoliko želi da brine o balansu u ovom formatu.

Prvi je Barnes, koji posebno sjajno radi u Resurrect Priestu, ali i u mnogim drugim špilovima koji gledaju da rano izvuku karte kao što su YShaarj i mnoge druge velike pretnje. On predlaže da Blizzard nerfuje ovu kartu tako što će Barnes praviti 1/1 Actor token koji samo kopira sav tekst miniona iz špila, ali ne postaje njegova kopija. Ovo će sprečiti Priesta da vraća velike minione iz mrtvih.

Druga karta koja je po njemu jako problematična u Wild formatu je Naga Sea Witch, i to od patcha 9.2 koji je doneo određene promene mana cena.

Naime, od te zakrpe Naga Giant kartama stavlja bazičnu cenu na 5 i onda nakon toga im se ona spušta po uslovima svake karte, što znači da je recimo za Molten Gianta dovoljno da ste na 25HP i on već košta 0 mane, i tako dalje. Ovaj kombo je neverovatno jak i postoji vrlo malo načina da se na njega odgovori, pa je Control zabrinut da bi mogao potpuno da uništi Wild metu u budućnosti, ukoliko se za ovu kartu ne promeni kako je ranije bilo, ili bar da ona sama malo poskupi.

Video na ovu temu koji je Control napravio je veoma informativan i koristan za gledanje ukoliko vas interesuje Wild format, i možete ga videti ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: