Uhapšen tvorac Counter-Strikea, posredi pedofilija?

Džes Klif (Jess Cliffe) jedan od ko-kreatora legendarnog Half-Life moda Counter-Strike, uhapšen je juče u Sijetlu zbog optužbi za seksualno zlostavljanje deteta.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Subota, 03.02.2018.

16:02

Uhapšen tvorac Counter-Strikea, posredi pedofilija?

Ovakve optužbe se u SAD ne bacaju lako, tako da postoje realne šanse da se iza ovog hapšenja nalaze dobro potkovane činjenice, što će poprilično uzdrmati Valve, u kome je Džes još uvek zaposlen i gde radi na razvoju CS:GO.
Jess Cliffe
Klif je 1999. godine dizajnirao i napravio danas čuveni Counter-Strike, za koji je Valve brzo kupio prava i doveo Klifa i njegovog kolegu Minh Lia da rade za njih. Klif je zaposleni u Valveu još od 2003. godine.

Iz Valve su se oglasili po ovom pitanju i rečeno je da je “suspendovan do daljnjeg”, a iz policije Sijetla je rečeno da je ovom 36-godišnjaku odbijena kaucija, tako da će ostati u zatvoru do podizanja optužnice.

Osim što je kreator kauntera, Klif je takođe i glas iza čuvenog naratora koji govori fraze poput “counter-terrorists win” i druge, tako da postoji realna šansa da će one biti uklonjene iz igre ukoliko optužbe budu potvrđene i on osuđen za seksualni napad na dete.

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: