SC2: Scarlett izbacila prvaka sveta Roguea iz GLS Code S!

Prva GSL sezona u 2018. uveliko traje, i danas su igrane partije grupe C, odnosno treće po redu grupe u Code S fazi ovog takmičenja.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Subota, 13.01.2018.

21:34

SC2: Scarlett izbacila prvaka sveta Roguea iz GLS Code S!

Kao i prethodne tri sezone prošle godine, kanadski Zerg Scarlett je i na početku ove godine uspela da napravi presedan i plasira se u Code S kao jedan od retkih “foreignera” kome je to uspelo, odnosno onih koji nisu igrači iz Južne Koreje.

Osim nje, u ovoj sezoni taj uspeh je ponovio i NoRegreT, njen zemljak, a po prvi put je to uspelo i Šveđaninu SortOf, koji je u grupi B završio takmičenje kao poslednji u grupi pre par dana.

Ipak, ovoga puta je Scarlett uspela da prevaziđe sebe i u neverovatno teškoj grupi napravi istorijski uspeh, odnosno da prođe grupu i plasira se u Top 16 GLS-a! To joj je uspelo ni manje ni više nego protiv samog svetskog prvaka Roguea, koga je pobedila u odlučujećem meču sa 2-0. Pre toga je izgubila od iskusnog Terrana aLive, koji je kao prvi prošao grupu, no brzo se sabrala i pokazala zašto važi za jednog od najboljih svetskih igrača.

Najpre je dobila Billowya, Protoss igrača, sa 2-1 u izuzetno uzbudljivoj seriji, da bi zatim u već pomenutom duelu izbacila i aktuelnog svetskog prvaka u Zerg mirroru. Da li je ovo znak da aktuleni svetski prvak nije u dobroj formi, ili da je Scarlett u najboljoj formi do sada, ostaje nam da vidimo u narednim mesecima.

Interesantno je da je i prošle godine sezonu 1 GLS-a tadašnji svetski prvak ByuN otvorio ispadanjem već u Top 32 fazi, i da je onda tokom cele godine bio van forme i u seriji loših do prosečnih rezultata, ne uspevši na kraju ni da se plasira na Svetsko prvenstvo da brani titulu. Tako da se nadamo da se istorija loše godine za svetske prvake sada neće ponoviti i Rogueu. Interesatna činjenica je i da mu je danas bio rođendan, pa možda je to razlog ispadanja, nije bio previše fokusiran na same mečeve, no jednom profesionalcu se to svakako ne sme dešavati.

Ukoliko ste propustili današnje mečeve, možete ih pogledati na VOD-u ispod.

Izvor: Klan RUR Watch 2018 GSL Season 1 from GSL on www.twitch.tv

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: