I KK Cedevita ulazi u esport?

Nakon ulaska Zvezde i Partizana u esport, kao prvih klubova sa ovih prostora, bilo je samo pitanje dana kada ćemo videti da i ostali klubovi u regionu krenu da preuzimaju ovakve korake.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Petak, 01.12.2017.

23:02

I KK Cedevita ulazi u esport?

Izgleda da će prvi sledeći tim iz regiona biti hrvatska košarkaška ekipa Cedevita, koja već neko vreme razmatra opcije kako da najbolje pristupi ovom projektu.

Portal Netokracija kontaktirao je marketing menadžera ovog tima, Arsena Šolića, kako bi se raspitao o mogućnosti ulaska ovog jakog košarkaškog kluba u vode esporta.

On im je tom prilikom rekao:

“Razmatramo ulazak u esport jer vidimo to kao mogućnost širenja brenda i daljeg povezivanja sa potencijalnim fanovima. Sama energija oko esporta je jako pozitivna i želimo da pokažemo kako smo i mi deo toga. Kako uvek ciljamo na vrh u svemu što radimo, tako i u esportu želimo da budemo u vrhu regionalne, evropske pa i svetske scene.

Još uvek analiziramo potencijalna takmičenja i video igre, ali se nećemo držati onoga „košarkaši igraju košarku“ – što je čest slučaj kod sportskih organizacija jer znamo kako esport ima svoje posebnosti i zakonitosti.”

Možda već kroz godinu-dve vidimo neku reginalnu esport ligu sa ekipama kao što su Partizan, Zvezda, Dinamo i Hajduk, šta mislite o tome?

Da podsetimo, početkom ove godine KK Partizan je prvi na ovim prostorima postao tradicionalni sportski klub koji je započeo Esport projekat, koji je trenutno pod ledom, zbog fijaska LoL tima, koji je izbačen iz regionalne lige nakon neregularnosti, i trenutno su jedino aktuelni FIFA igrači Partizana.

Sa druge strane, FK Crvena Zvezda je svoju esport epohu započela ovog leta, preuzimanjem LoL tima sa kojim ima ozbiljne ambicije i planove.

IZVOR: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: