Dota 2 – Reprezentacija Srbije izborila plasman na WESG!

Reprezentacija Srbije u sastavu Swiftending, BoraNija, Grizine, LeBronDota i Emperor606 je napravila podvig plasiravši se na ovogodišnju WESG završnicu koja će se održati u Kini.

Izvor: Vasilije Saviæeviæ klan rur

Subota, 25.11.2017.

17:05

Dota 2 – Reprezentacija Srbije izborila plasman na WESG!

Izvor: Klan RUR

Na kvalifikacionom turniru održanom u Barseloni, zauzeli su treće mjesto u grupi B, koju su, pored Srbije, sačinjavale i ekipe Team_Team, Bean Boys, Danish Dynamite i DREAMMEAMTEAM. Imena ekipa na prvi pogled ne djeluju toliko strašno, međutim, sastavi tih ekipa su daleko strašniji i poznatiji. Tako je Team_Team zapravo švedska ekipa koja u svojim redovima ima dva bivša igrača ekipe [A]lliance: Loda i Akke, Bean Boys ima igrače poput SingSinga i SexyBamboe, dok Danish Dynamite, između ostalog, čine NOtail, 13abyKnight i Biver. Jedina nepoznanica grupe je bila ekipa DREAMMEMETEAM koji su na ove kvalifikacije dospjeli kao pobjednici kvalifikacija britanske i islandske regije.

Format prve faze takmičenja je bio krajnje jednostavan: 4 grupe sa po 5 ekipa. Prvoplasirana ide direktno u četvrtfinale, druga i treća u Best of 12 fazu, dok su se dvije poslednjeplasirane opraštale od daljeg toka kvalifikacija.

U svom prvom meču, reprezentativci Srbije su za rivala imali favorizovane BeanBoys, koji su tu ulogu i opravdali. Iako su se branili 42 minuta, poraz je bio neminovan. Skoro 30 hiljada net vrijednosti prednosti je na kraju meča imala ekipa Bean Boys.

Izgleda da im je taj meč bio dovoljan za zagrijavanje, pa su u sledećem prosto demolirali Danish Dynamite. Swiftending (Lycan) je dominantnom partijom (skor 7-0-5) predvodio svoj tim do premijerne pobjede. Tad se već počelo pretpostavljati da će im ovaj trijumf, na kraju, donijetu treću poziciju unutar grupe.

Gotovo su osigurali plasman rutinskom pobjedom protiv DREAMMEMETEAM u trećem kolu. U krajnje jednostranom meču, igrači Srbije su pokazali da su za klasu jači od svojih protivnika i poziv na GG je stigao nakon 28 minuta igre.

Mogli su igrači Srbije i do boljeg plasmana, ali izgleda da nijesu imali snage da meč protiv ekipe Team_Team pobjedom privedu kraju, pa su oni bili ti koji su poklekli nakon iscrpljujućih 59 minuta meča. Poraz koji je ostao nekažnjen, obzirom da je dio posla odradila ekipa Bean Boys, koji su savladali Danish Dynamite, tako učvrstivši sebe na drugoj, a Srbiju na trećoj poziciji grupe. Srbija je tako prošla dalje, Iako su imali isti rezultat kao i Danci (2-2, Danska savladala još i Team_Team). Pobjeda u međusobnom duelu je bila presudna.

Od ostalih zanimljivih i zvučnih imena pomenućemo ekipu FINSTACK. Bivši igrač Fnatica Trixy je dio ove ekipe koju pored njega čine i nemphy (on i Trixy su bili saigrači u ekipi 4Anchors+Sea Captain), Topson, Okcya i Peksu. Zatim ekipu Mousesports, u svom punom sastavu, kao i Team Romania, koja je nastupala sa svojim najzvučnijim imenima: W33, Cancel^^ i bone7. Možda i najjači stack među svim ovim ekipama je ekipa AntiHype koju čine čak 3 igrača ekipe Virtus. Pro: Ramzes, 9Pasha i Solo, iLTW (mid igrač Team Spirita) i RodjeR (support ekipe Natus Vincere). Za njima ne zaostaju ni ostale ekipe iz CIS regije, pa tako ekipu Ukrajine (rivala reprezentacije Srbije u Best of 12 dijelu kostura) sačinjavaju: Resolut1on, No[o]ne, Lil, Ghostik i ArtStyle, dok ekip UltimaThule u svojim redovima ima imena kao što su Silent, Miposhka, Dale, NoFear i Vanskor.
Nakon plasmana u plej-of fazu slijedi nadigravanje, jer je svih 12 ekipa obezbijedilo učešće na WESG-u sledeće godine. Nadigravanje za nagradni fond od 96 hiljada dolara, kao i titulu prvaka kvalifikacionog ciklusa. Format takmičenja je Best of 3, single elimination, tako da neće biti mjesta za grešku.

Današnji mečevi su u toku, a trenutni raspored izgleda ovako:
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: