Fnatic, Cloud9, World Elite i Fenerbahce igraju Worlds!

Sedam dana borbe bilo je potrebno da konačno dobijemo poslednja četiri učesnika grupne faze LoL svetskog prvenstva za 2017. godinu. Play-in faza završena je plasmanom favorita grupa. Fnatic, Cloud9 i Team World Elite ubedljivo su obezbedili učešće na još jednom Worlds takmičenju, dok će favorit grupe D, Fenerbahce, zabeležiti svoj prvi internacionalni nastup.

Izvor: Nikola Miliæeviæ

Petak, 29.09.2017.

12:22

Fnatic, Cloud9, World Elite i Fenerbahce igraju Worlds!

Tri člana top liga savladali su svoje protivnike sa 3-0 u poslednjoj, eliminacionoj, fazi doigravanja. Prvi ostvaren plasman na Worlds obezbedio je Cloud9 pobedom nad ekipom Lyon Gaming sa 3-0. Cloud9 je, kao i tokom grupne faze doigravanja, delovao poprilično ubedljivo i jedina je ekipa koja je pokazala totalnu dominaciju nad svojim protivnicima. Grupna faza američkog predstavnika bila je ubedljiva sa 4 dominantne pobede nad svojim protivnicima. Druga kvalifikovana ekipa je jedan od najstarijih učesnika svetskih prvenstava, Fnatic. Fnatic je jedina ekipa “jačeg regiona” koja je uspela da izgubi meč i to od ekipe Young Generation u grupnoj fazi. Eliminaciona faza ipak je dobijena sa 3-0 sa njihove strane protiv ekipe Hong Kong Attitude, pa je Fnatic ovom ubedljivom pobedom obezbedio još jedno učešće na Worldsu.
Poslednja dva učesnika grupne faze su kineski World Elite, koji je pobedom od 3-0 nad jedinom ekipom koja je uzela gejm Fnaticu, timu Young Generation, i predstavnik turskog fudbalskog kluba, Fenerbahce 1907 espor, koji su u 4 meča savladali brazilski Team oNe Esports, inače bratski tim ekipe INTZ koji su prošle godine predstavljali Brazil na svetskom prvenstvu. Ni World Elite nije delovao toliko ubedljivo, baš kao ni Fnatic, ali su na kraju bez izgubljenog gejma opravdali ulogu favorita i obezbedili mesto u grupnoj fazi.
Odmah po završetku odrađen je i žreb u kojem su kvalifikovane ekipe saznale u kojim grupama će igrati i sa kim će se sastati. Prva izvučena ekipa je Cloud9, koja je smeštena u grupu A u kojoj se nalaze trostruki svetski šampion, SKT T1, kineski šampion EDward Gaming i tajvanski predstavnik AHQ. Ulaskom ekipe Cloud9 u grupu A, jedina slobodna grupa za Fnatic jeste grupa B, pa će Fnatic igrati protiv Longzhu Gaminga, Immortalsa i vijetnamskog Gigabyte Marinesa. Popunjavanjem grupe B, kineski World Elite poslat je u grupu D, pa će TSM pored Misfitsa i Flash Wolvesa, dobiti još jednog teškog protivnika, što ovu grupu D neće učiniti baš tako lakom kao što se pričalo posle prvog žreba. I za kraj, jedina slobodna grupa ostala je grupa C. Turski predstavnik i debitant na svetskim prvenstvima, Fenerbahce 1907, sastaće se sa ekipama Royal Never Give Up, G2 Esports i Samsung Galaxy. Završenim žrebom grupe su potpuno dobile na težini, jer ne postoji laka grupa.
Prvi dan grupne faze počinje 5. oktobra od 9h. Prvi mečevi igraće se iz grupe C, odnosno Royal Never Give Up i Fenerbahce 1907, dok će G2 ići na megdan Samsung Galaxyju, a nakon toga igraju se mečevi grupa B i A. Za više informacija o ekipama, kao i rasporedu turnira, posetite lolesports i saznajte kada će vaš favorit odigrati svoj prvi meč!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: