Filipinski esportisti dobijaju državne licence i pro status!

Iznenađujućim potezom, filipinski predsednik Rodrigo Duterte je otvorio mnoga svetska vrata filipinskim esportistima.

Izvor: SyS KlanRUR

Četvrtak, 20.07.2017.

15:04

Filipinski esportisti dobijaju državne licence i pro status!

(na slici, Duterte i svi ovogodišnji učesnici The International sa Filipina)

Sjajne vesti smo čuli sa Filipina. U jeku paničnih prikupljanja viza za The International, mnogi su se pitali koliko će ove godine biti oštećeni SEA i kineski timovi. Kina je skoro pa bezbedna (čeka se iG.BoBoKa) a za SEA nismo znali šta će se desiti.

Problem zbog kojeg timovi poput SEA TNC Gaming nisu odlazili na turnire do sada, dobio je rešenje na zaista sjajan ali i neočekivan način. Predsednik Filipina, nekima omiljeni, nekima ozloglašeni, Rodrigo Duterte je ugostio filipinske profesionalne Dota 2 igrače. Epilog priče jeste da će svi učesnici ovogodišnjeg TI dobiti status profesionalnog sportiste po ekspresnom postupku, što će im praktično rešiti bilo kakve buduće probleme ovog tipa.

Ogromno razumevanje koje je ukazao ovaj predsednik države je sjajan potez za sve mlade, pogotovo jer ovi timovi i igrači potencijalno mogu da donesu milione dolara nazad u domovinu. U budućnosti će profesionalni igrači moći da podnesu zahtev za dobijanje statusa profesionalnog esports atlete u različitim disciplinama, koji će morati da opravdaju uspesima, ali to je u svakom slučaju veliki korak napred, čak i za državu koja je samo prošle i ove godine ugostila turnire i esports takmičenja vredna više od 5 miliona $, a na TI7 šalje čak 11 takmičara, što je drugi najveći broj posle Kine za pojedinačnu državu.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: