Esports B92.net

Beasty potvrdio dominaciju u regionu pobedom na još jednom Games.CON-u

Ove godine se na trećem po redu Games.CON festivalu održao i drugi StarCraft 2 turnir u organizaciji RUR Esports, i titulu je i ovoga putao odneo naš najbolji StarCraft 2 igrač, Aleksandar “BeastyQT” Krstić.

Nikola Savić RUR
Podeli

On je tako potvrdio da je i dalje jedan od najboljih igrača u čitavom regionu, posebno što su se ovoga puta na turniru pojavili i igrači iz Hrvatske, dva odlična Grand Master igrača, Blask i Stormilion.

Stormilion je čak i na otvaranju grupe A uspeo da uzme jednu mapu Beastyju, ali to je sav otpor koji ćemo videti od ostalih igrača na turniru, jer je sve druge partije Beasty odneo sa po 3-0.

U grupi 2 prvo mesto je zauzeo još jedan gost iz Hrvatske, mladi Grand Master Blask, u koga su bile uprte nade da će možda uspeti da pruži uzbudljivije finale sa Bistijem, ali je jednostavno naš iskusni Terran pokazao da neće dozvoliti tako nešto i brzo je odneo ubedljivu pobedu.

Drago nam je da se ovoga puta turnir proširio i na region, i nadamo se da ćemo naredne godine imati još veći StarCraft 2 turnir, a momcima koji su dospeli u top 4 čestitamo!

Izvor: RUR

Starcraft 2

StarCraft 2: Legendarni TaeJa se vraća u Team Liquid!

Nakon više od dve godine kada je napustio StarCraft 2 scenu zbog služenja obaveznog vojnog roka u Južnoj Koreji, jedan od najvećih “gosua” koji je ikada nosio dres Team Liquida, Jun “TaeJa” Jang Seo se vraća tamo gde je napravio svoje najveće uspehe i ponovo oblači dres ovog prestižnog esport tima.

Starcraft 2 utorak 25.09. 14:01 Komentara: 0

Kreće WCS Montreal, izašle su grupe!

Poslednji premijerni WCS događaj pre BlizzCon kreće ovog vikenda. Odigrava se u okviru DreamHack festivala u kanadskom Montrealu, i mnogima je poslednja prilika da pokušaju da se domognu dragocenih WCS poena koji ih vode na BlizzCon StarCraft 2 svetsko prvenstvo.

Starcraft 2 subota 8.09. 18:59 Komentara: 1