Esports B92.net

Sc2: Serral i SpeCial brane “foreigner” čast u Top 8 BlizzCon 2018

Završen je prvi takmičarski vikend pre “glavnog” dela ovogodišnjeg BlizzCon festivala, odigrane su grupne faze dva najveća i najznačajnija StarCraft 2 i Heroes of the Storm takmičenja, WCS i HGC svetska prvenstva.

Nikola Savić RUR
Podeli

Nakon uvodnog vikenda, ostalo je osam najboljih StarCraft 2 gosua da se bore za jednu od najprestižnijih titula u esport svetu – titulu prvaka sveta u StarCraft 2.

Kao i prošle godine, i ovoga puta imamo dvojicu “foreigner” igrača u top 8. Svoj prošlogodišnji uspeh ponovio je ljubimac publike, sjajni meksikanski Terran Special, koji je neverovatnom igrom ostavio legendu Classica u očaju, i ovaj je teška srca napustio drugu partiju, kada je bilo očigledno da će izgubiti, jer uskoro mora da ide u vojsku, pa mu je ovo bila jedna od poslednjih prlika da napravi veliku stvar na BlizzConu, ali prosto je “Huanito” bio prava mašina sinoć i pokazo da neće biti laka žrtva korejskim legendama, pogotovo Statsu u četvrtfinalu, koji je i sam jedan od najboljih Protoss igrača na svetu, ali to je isto važilo i za Classica koji je tako lako izgubio sa 2-0.

Drugi foreigner jeste ovogodišnje finsko čudo od deteta, neverovatni Serral koji je ove godine osvojio sve 3 WCS titule, a zatim i u sred Koreje letos pobedio u Korea vs The World duelu, pokazavši tako da je uz Marua, trostrukog GSL šampiona u 2018, verovatno i najveći favorit turnira.

Upravo je zato Blizzard ove godine rešio da promeni pravila, pa su Maru i Serral raspoređeni u kosturu tako da se garantovano ne mogu sastati pre finala, a kakvo će to samo legendarno finale da bude ukoliko se desi. Ali naravno, kada je u pitanju BlizzCon Top 8, svako je podjednako favorit i svako zaslužuje da podigne taj prestižni pehar.

Sledećeg vikenda očekuju nas zaista epski dueli, a sudeći po ogromnom interesovanju publike za ovaj prvi vikend BlizzCona, izgleda da se StarCraft 2 vratio na staze stare slave, pa jedva čekamo sledeće nedelje da uživamo u najboljem što ova maestralna igra ima da nam pruži.

Ukoliko ste propustili neke od partija ovog vikenda, snimke možete naći na zvaničnom StarCraft 2 Twitch kanalu.

Izvor: RUR

Starcraft 2

StarCraft 2: Legendarni TaeJa se vraća u Team Liquid!

Nakon više od dve godine kada je napustio StarCraft 2 scenu zbog služenja obaveznog vojnog roka u Južnoj Koreji, jedan od najvećih “gosua” koji je ikada nosio dres Team Liquida, Jun “TaeJa” Jang Seo se vraća tamo gde je napravio svoje najveće uspehe i ponovo oblači dres ovog prestižnog esport tima.

Starcraft 2 utorak 25.09. 14:01 Komentara: 0

Kreće WCS Montreal, izašle su grupe!

Poslednji premijerni WCS događaj pre BlizzCon kreće ovog vikenda. Odigrava se u okviru DreamHack festivala u kanadskom Montrealu, i mnogima je poslednja prilika da pokušaju da se domognu dragocenih WCS poena koji ih vode na BlizzCon StarCraft 2 svetsko prvenstvo.

Starcraft 2 subota 8.09. 18:59 Komentara: 1