Esports B92.net

Počinje StarCraft 2 svetsko prvenstvo!

Došla je i ta nedelja, počinje takmičarski deo BlizzCona, gde ćemo prvih dana imati prilike da gledamo najbolje StarCraft i Heroes of the Storm igrače sveta, odnosno grupnu fazu tokom prve nedelje.

Nikola Savić RUR
Podeli

Najavu WCS 2018 finala nam donosi i ovaj sjajni trejler koji je Blizzard pripremio, a koji ima fokus na “sukobu svetova” odnosno borbi između Južne Koreje i “Foreigner” igrača, i na tome da dolazi “novo doba”.

Trejler je fenomenalan, a hajp za vrhunskim StarCraft 2 partijama nikada nije bio veći, tako da jedva čekamo da ovog petka (26. oktobar) startuje grupna faza. Šanse da neko od foreigner igrača podigne čuveni pehar nikada nisu bile veće, i sve oči su uprte u Serrala, finsko čudo od igrača koje ove godine ne zna za poraz, i Marua, jedinog igrača koji je u jednoj godini uspeo da objedini sve tri GSL titule. Upravo ove igrače ćemo gledati već prvog dana.

WCS Global Finals otvara ovog petka od 18h grupa A, mečevima Maru – Lambo i TY – Neeb, a zatim se dan nastavlja grupom B i mečevima Zest – HeroMarine i sOs – Serral. Dakle, sjajni mečevi već prvog dana, i pratićemo ih naravno uživo uz legendarne komentatore, na zvaničnom StarCraft 2 Twitch kanalu.

Borba za pola miliona dolara i titulu šampiona sveta u jednoj od najtežih esport igara na svetu može da počne. Na nama ostaje da uživamo. Za više informacija, pratite zvaničnu stranicu turnira.

Izvor: RUR

Starcraft 2

StarCraft 2: Legendarni TaeJa se vraća u Team Liquid!

Nakon više od dve godine kada je napustio StarCraft 2 scenu zbog služenja obaveznog vojnog roka u Južnoj Koreji, jedan od najvećih “gosua” koji je ikada nosio dres Team Liquida, Jun “TaeJa” Jang Seo se vraća tamo gde je napravio svoje najveće uspehe i ponovo oblači dres ovog prestižnog esport tima.

Starcraft 2 utorak 25.09. 14:01 Komentara: 0

Kreće WCS Montreal, izašle su grupe!

Poslednji premijerni WCS događaj pre BlizzCon kreće ovog vikenda. Odigrava se u okviru DreamHack festivala u kanadskom Montrealu, i mnogima je poslednja prilika da pokušaju da se domognu dragocenih WCS poena koji ih vode na BlizzCon StarCraft 2 svetsko prvenstvo.

Starcraft 2 subota 8.09. 18:59 Komentara: 1