Esports B92.net

Ne propusite poslednje GSL finale u 2018: Maru vs TY

Ima li lepše subote ujutru nego one kada se igra veliko finale najprestižnijeg StarCraft 2 takmičenja na svetu, korejski GSL.

nikola savić klan rur
Podeli

Izvor: RUR Esports

Do finala poslednje, treće sezone u 2018. godini stigli su Maru, dvostruki GSL šampion ove godine, i TY, čovek koji je u dosadašnjoj karijeri osvojio 505 000 dolara od StarCraft 2 turnira.

Nismo mogli ni da zamislimo bolje finale, pogotovo jer se igra TvT, matchup koji važi za tehnički izuzetno zahtevan u svakom smislu, i gde svaka sekunda može da presudi.

Očekujemo puno makro partija, ali i poneki all-in kada se niko ne nada. Imajuću vidu koliko je Maru jak u makro late-game igri, mislimo da je TY taj koji će probati da radi proxy strategije više, ali kada je u pitanju sudar ovakva dva velikana, sve je moguće.

Ne usuđujemo se da dajemo prognoze, ali je Maru u 2018. godini pokazao toliku dominaciju da je prosto nerealno ne dati mu bar malu prednost, tako da se ipak kladimo na njega.

U svakom slučaju, ostaje nam samo da sačekamo 10h ujutru ove subote po našem vremenu, i da uživamo u onom najboljem što esport ima da nam pruži, uz legendarni kasterski duo Artosis i Tasteless na zvaničnom GSL Twitch kanalu.

Starcraft 2

StarCraft 2: Legendarni TaeJa se vraća u Team Liquid!

Nakon više od dve godine kada je napustio StarCraft 2 scenu zbog služenja obaveznog vojnog roka u Južnoj Koreji, jedan od najvećih “gosua” koji je ikada nosio dres Team Liquida, Jun “TaeJa” Jang Seo se vraća tamo gde je napravio svoje najveće uspehe i ponovo oblači dres ovog prestižnog esport tima.

Starcraft 2 utorak 25.09. 14:01 Komentara: 0

Kreće WCS Montreal, izašle su grupe!

Poslednji premijerni WCS događaj pre BlizzCon kreće ovog vikenda. Odigrava se u okviru DreamHack festivala u kanadskom Montrealu, i mnogima je poslednja prilika da pokušaju da se domognu dragocenih WCS poena koji ih vode na BlizzCon StarCraft 2 svetsko prvenstvo.

Starcraft 2 subota 8.09. 18:59 Komentara: 1