Esports B92.net

Poznati su predstavnici u GSL vs The World!

Nakon par nedelja kampanje igrača i teško borbe da za ljubav i glasove publike, mesta za glasanje su zatvorena i konačno imamo rezultate predstavnika ekipa Sveta i Južne Koreje u predstojećem GSL vs The World turniru.

nikola savić klan rur
Podeli

U ekipi Sveta malo iznenađenje je tajvanski Protoss igrač Has, koji je u mrtvoj trci na kraju prikupio ljubav fanova, svojim sjajnim partijama na WCS Valensija, što mu je omogućilo značajan priliv glasova i mesto u timu Sveta. Pored njega, tu su još i Scarlett kao predstavnik Zergova i odlični Brazilac Kelazhur kao Terran igrač. Kina je unapred imala svoj predstavnika u timu sveta, to je Cyan.

Sa druge strane, titane StarCrafta, Južnu Koreju, predstavljaće “robot” Terran INnoVation, bivši vicešampion sveta Zerg Dark, ljubimac ženske publike, Protoss Zest, i sOO, koji je završio kao “drugi sa najviše glasova svoje rase”, kako prikladno za igrača poznatog po brojnim drugim mestima.

Naravno, pored ovih igrača za koje je publika glasala, tu su i osam direktno pozvanih, na osnovu svojih uspeha tokom godine. Iz tima sveta to su američki Protoss Neeb, meksički Terran SpeCial, finski bog StarCrafta Serral, i nemački Protoss ShoWTimE.

Direktno pozvani Korejci su prvak sveta Rogue, dvostruki GSL šampion ove godine, Maru, Protoss Classic i dobri stari Stats.

Ceo turnir je prenatrpan zvezdama, tako da ne sumnjamo da će biti sjajan StarCraft 2 vikend, od 2. do 5. avgusta, i moći ćemo da ga pratimo uživo na GSL kanalu, gde će nam domaćini biti legendarni kasterski duo, Artosis i Tasteless.

Starcraft 2

ShoutCraft se nastavlja i pored lošeg zdravlja TotalBiscuita

Pre nekih pet dana sve nas je zatekla jedna neverovatno tužna vest, gde nas TotalBiscuit, legenda gejming scene i jedan od najvažnijih gejming kritičara i uopšte persona na sceni, obaveštava da su mu doktori rekli da njegova terapija protiv raka više nema efekta i da će prestati da mu je daju, jer je i jetra počela da otkazuje.

Starcraft 2 utorak 8.05. 13:19 Komentara: 3