Milioner: Više me naučio StarCraft nego biznis knjige

Da je StarCraft jedna od najkompleksnijih strategija svih vremena, nije nikakava novost, i ljudi je i dan danas uzimaju kao primer najtežih i najstresnijih video-igara za savladavanje.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Četvrtak, 05.04.2018.

09:19

Milioner: Više me naučio StarCraft nego biznis knjige

To izgleda veoma dobro razume i kanadski milioner i biznismen nemačkog porekla, Tobijas Lutk, koji je pre par dana na tviteru izjavio da čvrsto veruje da je više naučio o razvijanju i vođenju biznisa igrajući StarCraft, nego što je to naučio iz svih knjiga o biznisu koje je ikada pročitao.

Tobijas je osnivač i izvršni direktor kompanije Shopify koja se bavi onlajn trgovinom, a pored toga je i zakleti “geek” koji obožava računare i hardver, i koji je još sa desetak godina modifikovao hardver po kući i znao da se bavi programiranjem.

Sa roditeljima se preselio iz Nemačke u Kanadu 2002. godine, gde je i počeo da razvija svoje poslovne ideje i planove, usput vodeći Ruby on Rails framework.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: