Esports B92.net

Sc2: Rogue ubedljivo do titule u Katovicama

U vikendu iza nas završen je jedan od najvećih i po mnogima najboljih StarCraft 2 turnira svih vremena, po gotovo svim parametrima, sjajna produkcija, vrhunski kasteri, epske partije, velika gledanost i nagradni fond od 400 000 dolara.

nikola savić klan rur
Podeli

Izvor: Klan RUR

Na kraju, do velikog finala i borbe za direktno mesto na BlizzConu stiglu su prvak sveta Zerg Rogue i Protoss Classic. Kada je bilo napotrebnije, Rogue je svima pokazao zašto je aktuelni prvak sveta i zapušio usta svakom ko ga je proteklih meseci prozivao da je “patch Zerg”, odnosno da je osvojio BlizzCon 2017 samo zato što se odlično snalazio na tada aktuelnom patchu, koji je odgovarao njegovom stilu za Zergovima.

Odavno nismo videli u StarCraft 2 svetu jedno ovako ubedljivo finale, štaviše, poslenjih godina smo često gledali bo7 finala u svih sedam mapa, ali je Rogue prosto bio dominantan i nije dao Classicu šansu da bilo šta uradi. Možda finale pre finala bio je meč polufinala između Roguea i Marua, gde je jedan od najboljih svetkih Terrana otvorio sa 2-0 pobedama na Acid Plant i Neon Violet Square, ali je onda Rogue stisnuo zube i zasluženo sebi izborio put do finala i titule šampiona u Katovicama, koja je i nezvanična titula “prolećnog” prvaka sveta u StarCraft 2.

Za ovu titulu je pored mesta na BlizzCon 2018 i mogućnosti da brani titulu, dobio i pozamašan ček na 150 000 dolara, koliko pripada prvaku. Ukoliko ste propustili veliko finale juče, možete pogledati VOD ispod.

Starcraft 2

strana 1 od 2 idi na stranu