Sc2: Scarlett izvan svih očekivanja u Top 8 GSL!

Kanadski Zerg Scarlett je učinila još jedan neverovatan podvig u samo par dana i postala prvi strani StarCraft 2 igrač još od 2012. godine koji se plasirao u Top 8 GLS-a, naprestižnijeg korejskog i svetskog StarCraft 2 takmičenja.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Subota, 10.02.2018.

17:48

Sc2: Scarlett izvan svih očekivanja u Top 8 GSL!

Izvor: Klan RUR

Scarlett je na nedavno završenom IEM Pjongčang uzela prvo mesto i tako postala ne samo prva žena koja je osvojila premijernu esport titulu, već je i ušla u istoriju kao osvajač prve esport titule na takmičenju koje je direktno podržano od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta i održano u okviru Zimskih olimpijskih igara.

Nakon zaista neverovatnih partija na IEM Pjongčang, gde je delovala potpuno ubedljivo i nadmoćno u odnosu na konkurenciju, te bogovske partije su se nastavile i danas.

Scarlett je u grupi A, koja je otvorila top 16 GSL fazu, ubedljivo dobila najpre Protossa Zesta sa 2-1, a zatim i Terrana INnoVationa sa 2-0 i tako nastavila da obara sve rekorde i dokazuje da se život i trening u Koreji potpuno isplatio, te već sada možemo da kažemo da je bez sumnje najbolji “foreigner”, a svakako i jedan od najboljih StarCraft 2 igrča na svetu, koji ozbiljno preti i da ugrozi neprikosnovene korejske vladare.

Ona je protiv INnoVationa, koji se smatra jednim od najboljih igrača sveta, odigrala prosto perfektno i njen savršen tajming i inovativne strategije omogućile su joj prolaz u Top 8. Njen “trener” je bio kolega NoRegret, koji je i sam ušao u GLS ove sezone, ali je ispao u Top 32 fazi, i upravo zahvaljujući njegovim originalnim otvaranjima je Scarlett uspela da iznenadi sve i u Pjongčanu i sada ovde, tako da svakako i on zalužuje pominjanje.

Da li ćemo po prvi put u istoriji imati stranca koji će osvojiti GSL? Ostaje nam da pratimo dalje i saznamo.

Ukoliko ste propustili današnje sjajne mečeve, možete ih pogledati ispod: Watch 2018 GSL Season 1 from GSL on www.twitch.tv

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: