Esports B92.net

Startovao IEM PyeongChang, prvi Olimpijski esport događaj!

Danas je specijalan dan za esport u svetu, jer je startovao IEM PyeongChang, StarCraft 2 turnir u Pjongčangu, koji je pod direktnim pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta.

nikola savić klan rur
Podeli

Ovo je prvi put u istoriji da je neki esport direktno povezan sa Olimpijskim događajem, pošto se održava u okviru Zimskih olimpijskih igara koje 9. februara startuju u ovom istom gradu.

Najbolji igrači širom sveta, njih 18, su putem kvalifikacija obezbedili sebi mesto u večnosti kao prvi esport igrači u istoriji koji će predstavljati esport indirektno povezano sa Olimpijskim igrama.

To su čuveni Zerg Stephano, koji ovde predstavlja Afriku, odnosno svoj rodni Tunis, iako ga svi znamo kao francuskog igrača.

Američki kontinent će predstavljati Brazilac Kelazhur(T), eGGz(Z) iz Kolumbije, SpeCial(T) i Cham(Z) iz Meksika, Scarlett(Z) iz Kanade i PandaBearMe(Z) iz SAD.

Evropu predstavlja snažan Zerg trio, Serral iz Finske, Elazer iz Poljske i Ukrajinac Bly, a tu su i nemački Terran HeRoMaRinE, te francuski Protoss DnS.

Okeaniju predstavlja Probe(P).

Na kraju, tu su i predstavnici Azije, Protoss Nice sa Tajvana, kineski Terran TIME i indijski Zerg Demi. Naravno, posebno predstavljanje zaslužuju i dva južnokorejska igrača, Protossi Zest i sOs, koji će predstavljati zemlju domaćina na ovom događaju, ujedno i glavni favoriti za osvajanje titule.

Ovi igrači se bore za svoje mesto u istoriji, kao pobednici prvog esport turnira na olimpijskim igrama, ali i za pozamašan nagradni fond od 150 000 dolara.

Strim danas i sutra možete direktno pratiti na Twitch kanalu www.twitch.tv/Esl_sc2, ali i na zvaničnom internet kanalu olimpijskih igara www.olympicchannel.com.

Kasteri su najbolja imena StarCraft 2 scene, ToD, Rotti, Artosis, Tasteless, Nathanias i PiG, dok će domaćini biti Smix i Kaelaris.

Starcraft 2

ShoutCraft se nastavlja i pored lošeg zdravlja TotalBiscuita

Pre nekih pet dana sve nas je zatekla jedna neverovatno tužna vest, gde nas TotalBiscuit, legenda gejming scene i jedan od najvažnijih gejming kritičara i uopšte persona na sceni, obaveštava da su mu doktori rekli da njegova terapija protiv raka više nema efekta i da će prestati da mu je daju, jer je i jetra počela da otkazuje.

Starcraft 2 utorak 8.05. 13:19 Komentara: 2
strana 1 od 12 idi na stranu