Sc2: Blizzard promenio pravila zbog sjajnih mladih igrača

StarCraft 2 kao izuzezno zahtevna strateška igra veoma retko izbacuje nove vrhunske igrače na površinu.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Petak, 19.01.2018.

11:11

Sc2: Blizzard promenio pravila zbog sjajnih mladih igrača
Clem gleda Stephanoa

Ipak, u toj retkosti ponekada isplivaju i vanserijski talenti u vidu Francuza Clema (Terran) i Italijana Reynor(Zerg). U pitanju su dva veoma talentovana vršnjaka, rođena na leto 2002. godine.

Reynor je nedavno uspeo da postigne neverovatnu stvar, odnosno da dođe do mmr od preko 7000 i pri tome drži drugu poziciju na evropskom ladderu.

Ipak, iako predstavljaju ozbiljne kandidate u borbi za plasman na WCS BlizzCon 2018, po Blizzardovim pravilima oni nisu ispunili kriterijum za učešće, odnosno da su napunili 16 godina zaključno sa 1. januarom, jer 16 pune tek na leto (jula i avgusta).

Ovo je stvorilo veliko razočarenje u zajednici i pritisak na Blizzard da ne dozvoli da ovakvi talenti čekaju 2019. godinu i izgleda da je to urodilo plodom.

Blizzard je danas objavio izmene u WCS sistemu među kojima je i ona da je bitno da igrači imaju 16 u trenutku početka turnira, a ne u trenutku početka nove godine, što je očigledno da je ciljno urađeno kako bi ova dva momka dobila priliku da se bore za WCS, jer je BlizzCon tek na jesen, kada će oni već imati po 16 godina. Odličan potez od strane Blizzarda koji pozdravljamo.

Osim ove izmene, došlo je i do blage redistribucije nagrada, odnosno prvoplasirani na turnirima iz WCS tura će dobijati nešto manje kako bi se to rasporedilo na one koji dospeju do Top 16 i Top 32, što je takođe potez koji pozdravljamo jer znači ravnomerniji prihodi za sve i samim tim i stabilniju scenu.

Na kraju, igrači iz Top 32 faze od sada će takođe dobijati WCS poene, po 100 poena, što će im bar malo pomoći u borbi za plasman na BlizzCon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: