Esports B92.net

Sc2: Blizzard promenio pravila zbog sjajnih mladih igrača

StarCraft 2 kao izuzezno zahtevna strateška igra veoma retko izbacuje nove vrhunske igrače na površinu.

nikola savić klan rur
Podeli
Clem gleda Stephanoa
Clem gleda Stephanoa

Ipak, u toj retkosti ponekada isplivaju i vanserijski talenti u vidu Francuza Clema (Terran) i Italijana Reynor(Zerg). U pitanju su dva veoma talentovana vršnjaka, rođena na leto 2002. godine.

Reynor je nedavno uspeo da postigne neverovatnu stvar, odnosno da dođe do mmr od preko 7000 i pri tome drži drugu poziciju na evropskom ladderu.

Ipak, iako predstavljaju ozbiljne kandidate u borbi za plasman na WCS BlizzCon 2018, po Blizzardovim pravilima oni nisu ispunili kriterijum za učešće, odnosno da su napunili 16 godina zaključno sa 1. januarom, jer 16 pune tek na leto (jula i avgusta).

Ovo je stvorilo veliko razočarenje u zajednici i pritisak na Blizzard da ne dozvoli da ovakvi talenti čekaju 2019. godinu i izgleda da je to urodilo plodom.

Blizzard je danas objavio izmene u WCS sistemu među kojima je i ona da je bitno da igrači imaju 16 u trenutku početka turnira, a ne u trenutku početka nove godine, što je očigledno da je ciljno urađeno kako bi ova dva momka dobila priliku da se bore za WCS, jer je BlizzCon tek na jesen, kada će oni već imati po 16 godina. Odličan potez od strane Blizzarda koji pozdravljamo.

Osim ove izmene, došlo je i do blage redistribucije nagrada, odnosno prvoplasirani na turnirima iz WCS tura će dobijati nešto manje kako bi se to rasporedilo na one koji dospeju do Top 16 i Top 32, što je takođe potez koji pozdravljamo jer znači ravnomerniji prihodi za sve i samim tim i stabilniju scenu.

Na kraju, igrači iz Top 32 faze od sada će takođe dobijati WCS poene, po 100 poena, što će im bar malo pomoći u borbi za plasman na BlizzCon.

Starcraft 2

StarCraft 2: Najavljene nove balans izmene

Danas počinje Sezona 1 2018 na StarCraft 2 ladderu i nju prate i najavljene balans izmene koje će se najpre testirati na test mapi, pre nego što budu puštene na lajv serverima, odnosno nakon što prođu velika takmičenja krajem januara.

Starcraft 2 utorak 23.01. 20:57 Komentara: 0