Prokletstvo sOO se nastavlja, Rogue je Sc2 šampion sveta!

Noćas je odigrana završnica WCS 2017 tura, koja se igra na BlizzConu, to veilkog finala i borbe za tiulu šampiona sveta došli su sOO i Rogue.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Nedelja, 05.11.2017.

10:53

Prokletstvo sOO se nastavlja, Rogue je Sc2 šampion sveta!

Rogue je poslednjih meseci pokazao da je u izuzetno uzlaznoj putanji. Titule na GSL Super Tournament 2 i EM Season XII – Shanghai su bila dovoljna opomena svim igračima. Sa druge, strane miljenik publike sOO nema kome da se dokazuje. Ovaj nesrećni “večito drugi” igrač je bio u toliko finala velikih turnira da po svojim rezultatima prevazilazi i pojedine šampione sveta. Ipak, ta velika titula i dalje nedostaje u vitrini ovog maestralnogg Zerg igrača, i to je teret koji uvek nosi sa sobom, želeo to ili ne.

Veliko finale je počelo na mapi Abyssal Reef. Rogue je otvorio veoma agresivno, sa velikim brojem Zerglinga sa kojima nije želeo toliko da završi partiju, koliko više da je uspori i nanese veliku ekonomsku štetu, ali je sOO na vreme shvatio šta se dešava u pokušao da zagradi bazu i da raš odbrani sa 2-3 kraljice. Ipak, baza je probijena i Rogue je uspeo da sa svojim Zerglinzima uleti u mineralnu liniju i pobije solidno veiki broj Dronova.

Činilo se tada kao da je partija praktično već gotova, ali je Rogue postao pomalo pohlepan i umesto da nastavi sa agresijom, želeo je što pre da tekuje ka Lurkerima, što mu se odbilo o glavu. Ubrzo je sOO uspeo da stabilizuje i partija se pretvorila u Roach vs Roach kompozicije.

U takvoj situaciji sOO se bolje snašao i sa par veoma, veoma dobro tempiranih napada sprečio je Roguea da uzme 4. ekspanziju i stalno ga malo po malo usporavao, te je na kraju izašao sa većim brojem Roacheva i napravio pritisak od koga Rogue nije uspeo da se odbrani i tako poveo u seriji.

Druga partija, na mapi Interloper, je počela slično kao i prva. Rogue je opet krenuo agresivno sa gomilom Zergova, uspevši na kratko da prevari sOO-a tako što je pozicionirao vidljvo smom mali deo armije, pre nego što je namasovao za raš. Ovoga puta količina Zerglinga je bila prevelika, uz par Banelinga koji su odlično uradili posao, pa je sOO jednostavno izgubio sve i predao partiju. Rezultat 1-1.

Usledila je mapa Mech Depot, partija koja je bila verovatno i jedna od najboljih ZvZ mečeva u istoriji StarCraft 2. Najpre je sOO prozreo da Rogue siguno neće ići po treći put agresivno i neverovatno rano je podigao treću bazu, riskirajući, ali i stvorivši neverovatnu ekonomsku prednost. Rogue to dugo nije znao, ali kada je video odmah je uzeo da masuje Roacheve. Lukavi sOO je već pripremio tajming napad i preko mape prešao sa ogromnim brojem Zerglinga u pokušaju da na mestu završi partiju. Na neki neverovatan način Rogue je uspeo da se odbrani i zatim prešao u kontranapad sa Nydusom i delovalo je kao da je sOO taj ko gubi partiju, no se on ipak obranio i sada je Rogue bio gubeći igrač.

Rogue je maestralnim Nydus blafovima u tom delu nekoliko puta uspeo da odvuče vojsku protivnika od sebe, i tako sebi kupio vreme da stabilizuje za nastavak partije.

Sve ovo što smo gore napisali, bio je samo početak treće partije. Nakon toga su se situacije smenjivale još jedno 5-6 puta i svaki put je delovalo kao da imamo pobednika. Na kraju je, potpuno neočekivano nakon ko zna kog preokreta u partiji, pobedio sOO i poveo sa 2-1. Ovu partiju morate gledati, jer će ući u istoriju sc2.

Nakon kraće pauze usledila je partija broj četiri, i bila je sušta suprotnost. Veoma brzi Zergling raš Roguea, koji sOO prosto nije mogao da odbrani, pa smo tako dobili i najbržu partiju finala, i rezultat je sada 2-2.

Meč koji je usledio nakon ovog kao da je bio presudan po nesrećnog sOO-a. Odlično je otvorio sOO sa veoma agresivnim naletom Zerglinga, i patrija kao da je trebala da bude njegova, ali mu je u odsutnim trenucima zafalilo agresije i Rogue je uspeo da se odbrani, a zatim i veoma brzo uspostavi ekonomsku prednost i dovrši partiju, te sebe dovede pred prvu meč loptu za titulu šampiona sveta.

Usledila je, kako će se ispostaviti, poslednja partija u seriji, skoro pa podjednako epska kao i treći duel. Otvorila su oba igrača sigurno sa Roach kompozicijama, ali je Rogue napravio jedan dobro tajmiran napad gde je uspeo da namami sOO-a na drugu stranu mape, dok ga je on udario po donjem desnom boku. Taj udarac je sOO uspeo da odbrani, ali mu je nanesena ogrmona ekonomska šteta. Ipak, u jednom trenutku on je izveo par dobrih udaraca po bazama Roguea i čak uspeo da pređe u ekonomsko vođstvo, koje bi mu sigurno dobilo partiju, ali je Rogue to prepoznao i shvatio da mora odmah da zatvori partiju, dok još ima jaču vojsku. U dva naleta ga je pritisnuo Rogue i dva naleta je uspeo sOO da odbrani, ali je treći bio smrtonosan i sOO je morao po ko zna put da se zadovolji drugim mestom, i titulu StarCraft 2 šampiona sveta za 2017. godinu prepusti svom zemljaku Rogueu.

Rogue je tako, potpuno zasluženo, vezao i treću veliku titulu u tri vezana Premier turnira, pokazavši da je zaista trenutno najbolji svetski StarCraft 2 igrač. Ova pobeda mu je, osim večne slave StarCraft 2 šampiona sveta, donela i pozamašan ček na 280 000 dolara.

Iako ga je možda još jedno drugo mesto totalno dotuklo (kao što možete videti na slici ispod), ipak verujemo da će mu 140 000 dolara, koliko dobija drugo mesto, bar malo vratiti u dobro razpoloženje.

Sve u svemu, još jedna sjajna godina za StarCraft 2 esport, a čini nam se da će sledeća, sa mnogim promenamam i prelaskom igre na f2p model, StarCraft 2 dobiti možda i najbolju doginu ikada u 2018. Mi se svakako tome nadamo.

Izvor: Klan RUR

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: