WCS Global Finals - počinje StarCraft 2 svetsko prvenstvo!

Za ljubitelje StarCrafta i strategija dolazi jedan od najboljih perioda godine, BlizzCon i StarCraft 2 svetski šampionat.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Petak, 27.10.2017.

14:04

WCS Global Finals - počinje StarCraft 2 svetsko prvenstvo!

Ukupno 16 najboljih svetskih igrača se cele godine borilo za časnu i veliku priliku da dođe do ovde. Da li će osam “foreignera” uspeti ove godine da uradi nešto više protiv osam natčoveka korejskog StarCraft 2, saznaćemo u narednih nedelju dana.

Nagradni fond završnice je porastao na neverovatnih 700 000 dolara, zahvaljujući dodatnih 200 000 koje su stigle putem War Chest prodaje.

BlizzCon počinje sledećeg vikenda, ali Global Finals počinju već danas, kada se kreće sa grupnom fazom takmičenja.

Igrači su podeljeni u 4 grupa sa po 4 igrača, gde će se igrati GSL sistem, i odakle po dvoje najboljih odlazi u Top 8 plej-of, koji se odigrava sledeće nedelje na velikom BlizzCon stejdžu.

Danas su na programu prvi mečevi grupa A i B, dok će se sutra igrati otvaranja u grupama C i D. Nedelja je rezervisana za odlučujuće mečeve, kada ćemo saznati ko ide u Top 8.
Nažalost, ove godine nema svetskog prvaka Byuna da brani prošlogodišnju titulu, ali ćemo svakako gledati vrhunski StarCraft 2 i njegove odlične kolege Terrane kao što su INnoVation i TY.

Mečevi grupne faze počinju večeras od 18h, a možete ih pratiti na zvaničnom Twitch kanalu , gde će vam domaćini biti legendarna ekipa komentatora i analitičara – Artosis, Tasteless, Rotterdam, ToD, iNcontrol, TotalBiscuit i drugi.

Šta mislite, ko ove godine osvaja titulu najboljeg StarCraft 2 igrača sveta? Mi gledamo u Statsa.

Dok čekate večerašnje mečeve, pogledajte i ovaj sjajni trejler koji nam najavljuje spektakl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: