Esports B92.net

IEM XII Šangaj – StarCraft 2: počinje Top 8

Završila se grupna faza StarCraft 2 turnira na IEM XII u Šangaju, i videli smo neke zaista uzbudljive partije i iznenađujuće rezultate.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Svakako najveća zvezda turnira je domaća nada, iAsonu. Kinez je u svoj grupi uspeo da pobedi i izbaci čak dva ovogodišnja GSL šampiona. Pao je aktuelni GSL šampion GuMiho, a zatim je u revašu protiv Statsa uspeo da pobedi sa 2-1 u jednoj od najuzbudljivijih serija koje smo imali prilike da vidimo poslednjih meseci.

U Terran grupi smrti, grupi D, dalje su prošli iNnovatioN i ByuN, koji je nekako uspeo da izbaci svog dugogodišnjeg saigrača iz tima Marua, i pored velikog broja grešaka koje je pravio u tom duelu.

ByuN će u top 8 imati poprilično otvorena vrata ka finalu, imajući u vidu da će igrati protiv Zergova protiv kojih ima tradicionalno sjajne rezultate uz pomoć njegovih neverovatnih Reaper otvaranja.

Jedan od simpatičnijih trenutaka dana je bio njihov pozdrav pre meča, kada je ByuN pomalo “trampovski” izvukao ruku Maru

Mečevi top 8 se nastavljaju kasno noćas, odnosno sutra rano ujutru po našem vremenu, počev od 4h sa duelom TY i iAsonu, a ceo bracket možete videti na slici ispod. Sve mečeve možete pratiti na ESL StarCraft 2 Twitch kanalu – www.twitch.tv/esl_sc2 gde će vam domaćini biti svi velikani StarCraft 2 scene kastera, Rotti, ToD, Artosis, PiG i drugi.

Nagradni fond turnira je 25 000 dolara i 7500 WCS poena.

Izvor: Klan RUR

Starcraft 2

SC2 šampion sveta ByuN se nije plasirao na BlizzCon 2017!

Aktuelni StarCraft 2 šampion sveta i jedan od najboljih Terran igrača u istoriji ove igre, “ByuN” Hyun Woo, nažalost neće braniti tu titulu na BlizzCon 2017, jer nije uspeo da sakupi dovoljno WCS poena kako bi se našao u top 8 igrača iz Južne Koreje koji idu na BlizzCon svetsko prvenstvo.

Starcraft 2 ponedeljak 18.09. 13:05 Komentara: 4

Šta nam sve novo donosi Blizzard na Gamescomu?

Gamescom kreće sledeće nedelje, i na njemu tradicionalno dolazi Blizzard, gde nam obično otkriju puno novina koje možemo da očekujemo za njihove aktuelne naslove, pa će tako biti i ovoga puta.Klan RUR će biti na licu mesta da za vas izveštavamo o svim novinama.

Hearthstone četvrtak 17.08. 20:45 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu