Esports B92.net

Startovao StarCraft 2 HomeStory Cup XV

Jedan od najčuvenijih i najzabavnijih StarCraft 2 turnira, HomeStory Cup, došao je do svog 15. izdanja.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Za ovih 5-6 godina postojanja turnira, HomeStory Cup se izgradio u jedan od najpopularnijih StarCraft 2 događaja, zbog njegove opuštene i domaćinske atmosfere. Koncept turnira je takava da čuveni Denis “Take” Gehlen i njegova produkcijska kuća TakeTV pozovu poznate StarCraft 2 igrače u njegovu kuću-studio gde se igrači takmiče, ail i pre svega dobro zabavljaju i druže, uz raznorazni zabavni i tematski program pored samog turnira, uz naravno žurke svake večeri nakon turnirskog dana.

Nagradni fond turnira je prethodnih godina standardno bio 20 000 dolara, ali će ovoga puta biti 10 000, zbog drugačijih sponzorskih dogovora. No, to ne znači da nećemo gledati vrunski StarCraft 2, daleko od toga. Neki od najboljih i najvećih StarCraft 2 igrača današnjice učestvuju na turniru, računajući tu i aktulenog svetskog prvaka Byuna i aktuelnog GSL šampiona, GuMihoa.

Ukupno 32 igrača raspoređeno je u 8 grupa sa po 4 igrača, odakle po dvoje najboljih ide u drugu grupnu fazu, sa 4 grupa po 4 igrača. U obe grupne faze igra se GSL sistem sa bo3 partijama. Juče su na programu bile grupe A,B,C i D i čije rezultate možete videti ispod, dok se danas igraju mečevi grupa E,F,G i H.

Program danas počinje od 13h, i možete ga pratiti uživo na zvaničnom Twitch kanalu – www.twitch.tv/taketv, gde će vam domaćini biti legendarna ekipa – RotterdaM, ToD i iNcontroL.

Za sve ostale detaljne informacije možete posetiti zvaničnu stranicu turnira.

Izvor: Klan RUR

.

Starcraft 2

SC2 šampion sveta ByuN se nije plasirao na BlizzCon 2017!

Aktuelni StarCraft 2 šampion sveta i jedan od najboljih Terran igrača u istoriji ove igre, “ByuN” Hyun Woo, nažalost neće braniti tu titulu na BlizzCon 2017, jer nije uspeo da sakupi dovoljno WCS poena kako bi se našao u top 8 igrača iz Južne Koreje koji idu na BlizzCon svetsko prvenstvo.

Starcraft 2 ponedeljak 18.09. 13:05 Komentara: 4

Šta nam sve novo donosi Blizzard na Gamescomu?

Gamescom kreće sledeće nedelje, i na njemu tradicionalno dolazi Blizzard, gde nam obično otkriju puno novina koje možemo da očekujemo za njihove aktuelne naslove, pa će tako biti i ovoga puta.Klan RUR će biti na licu mesta da za vas izveštavamo o svim novinama.

Hearthstone četvrtak 17.08. 20:45 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu