Esports B92.net

StarCraft 2: Elazer je DreamHack Valensija šampion!

Završen je treći od četiri glavna WCS turnira u okviru WCS 2017 tura, odigran ovog vikenda na DreamHack Valensija.

nikola savić klan rur
Podeli

Iako je treći ove godine, dobili smo tek drugog WCS šampiona, jer je titule na WCS Jönköping i WCS Austin odneo isti čovek, odnosno sjajni američki Protoss Neeb, koji je ovoga puta zaustavljen u četvrtini finala od strane Speciala, svima omiljenog meksičkog Terrana.

Ipak, Speciala je u polufinalu izbacio Team Liquid Snute. Norvežanina je u finalu čekao Elazer koji je prethodno uzeo meru svom poljskom zemljaku Nerchiou i Korejcu TRUE, i tako još jednom potvrdio da je već dobrih godinu dana najbolji poljski igrač i definitivno jedan od najboljih Zergova Evrope i cele foreigner scene.

Finale je krenulo poprilično ubedljivo za Snuta i delovalo je kao da će lako odneti titulu. Jednostavno su mu otvaranja bila bolja i svaki put je za koplje bio ispred svog protivnika. Ipak, pri rezulttatu 3-1 za njega, Snute pravi pauzu za odlazak na nuždu, i kako je sam Elazer rekao u pobedničkom intervju, upravo mu je taj trenutak pomogao da se sabere i vidi sebe kao pobednika.

U nastavku dobija dve vezane partije, igrajući dosta agresivnije i sa par all-inova uspeva da izjednači, tako da smo došli i do sedme partije, kako i dolikuje velikom finalu. Vidno uznemirani Snute je rešio da proba da dobije brzo ovu partiju, otvorio je sa Spawning pool prvo i Speedlingzima, i pokušao da cheese taktikom dobije ovo finale. I delovalo je kao da će uspeti, masovni Zerglinzi su praktično skoro pa uništili Hatchery, ali Snute kao da se bojao da završi započeto i neshvatljvo je “odložio” uništavanje Hatchery u trenutku kada je za to imao sigurnu poziciju, pa je tako praktično bacio dobijenu partiju.

U neverovatno uzbudljivim okolnostima Elazer je nekako uspeo da se odbrani i sa mnogo jačom ekonomijom započene kontra napad, šaljući svoje kraljice i brdo Zerglinga na Snuteovu zakasnelu ekspanziju, gde Snute jednostavno brojčano nije mogao da se odbrani, pa mu je ostalo samo da napiše “Čestitam” u četu i izađe iz partije.

Elazer tako potpuno zasluženo osvaja svoju prvu premijer titulu u StarCraft 2 karijeri, što mu je donelo ček na 25 000 dolara, 3 000 WCS poena, kao i direktan plasman na BlizzCon 2017, gde se ponovo vraća nakon sjajnih partija prošle godine, kada je bio jedini Foreigner koji je dogurao do polufinala.

Snute ide nagrada od 10 000 dolara i 1400 WCS poena, koji će mu svakako pomoći u borbi za jednu od 8 poziciija koje vode na BlizzCon 2017 svetsko prvenstvo.

Izvor: Klan RUR

Starcraft 2

SC2 šampion sveta ByuN se nije plasirao na BlizzCon 2017!

Aktuelni StarCraft 2 šampion sveta i jedan od najboljih Terran igrača u istoriji ove igre, “ByuN” Hyun Woo, nažalost neće braniti tu titulu na BlizzCon 2017, jer nije uspeo da sakupi dovoljno WCS poena kako bi se našao u top 8 igrača iz Južne Koreje koji idu na BlizzCon svetsko prvenstvo.

Starcraft 2 ponedeljak 18.09. 13:05 Komentara: 4

Šta nam sve novo donosi Blizzard na Gamescomu?

Gamescom kreće sledeće nedelje, i na njemu tradicionalno dolazi Blizzard, gde nam obično otkriju puno novina koje možemo da očekujemo za njihove aktuelne naslove, pa će tako biti i ovoga puta.Klan RUR će biti na licu mesta da za vas izveštavamo o svim novinama.

Hearthstone četvrtak 17.08. 20:45 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu